Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Nieuw: Triodos Foundation crowdgivingplatform Give the Change

4 januari 2018

Triodos verbindt op het platform Give the Change donateurs met projecten die een duurzame impact.

door Jaap Zeekant

Triodos verbindt op het platform Give the Change donateurs met projecten die een duurzame impact. Triodos verbindt op het platform Give the Change   donateurs met projecten die een duurzame impact. Denk aan een wetenschapper die in vrijheid en veiligheid onderzoek kan. Net zoals een vereniging die strijdt tegen het bandeloos patenteren van zaden. Of een organisatie die pleit voor proefdiervrijonderzoek. Waardevol maar niet winstgevend. Omdat initiatieven als deze in financieel opzicht niet rendabel zijn komen ze niet in aanmerking voor een lening. Maar er is wél geld voor nodig: geefgeld.

Donateurs willen gericht schenken
"We merken dat donateurs soms heel gericht willen schenken. Aan dat ene project waarmee ze persoonlijke affiniteit hebben. Daarom hebben we in november dit platform gelanceerd waarop projecten zich aan de ‘crowd’ kunnen presenteren," vertelt Ted van den Bergh, directeur van Triodos Foundation. Deze stichting zonder winstoogmerk bestaat sinds 1971. Ze werd opgericht om met geefgeld positieve ontwikkelingen te stimuleren op het gebied van natuur, maatschappelijk welzijn en internationale solidariteit.

Zorgvuldige screening projecten
Met dit crowdgivingplatform zet Triodos Foundation dit werk op een eigentijdse manier voort. De stichting selecteert de projecten na een grondige screening en zorgt ervoor dat 100 procent van het gedoneerde bedrag naar het project gaat. Hoofddoel is om een community van gevers direct te verbinden met deze projecten en zo samen meer duurzame impact te creëren.

Bron: Triodos Foundation

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close