Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Inschrijving voor beurzen onderzoeksjournalisten gestart

28 maart 2018

Journalisten kunnen zich tot 15 juni inschrijven voor drie werkbeurzen, waarmee zij een half jaar fulltime aan een journalistiek onderzoek kunnen werken.

Newspaper stands
Newspaper stands © Juan Aunion / Shutterstock.com

door Redactie Vf

Journalisten kunnen zich tot 15 juni inschrijven voor drie werkbeurzen, waarmee zij een half jaar fulltime aan een journalistiek onderzoek kunnen werken. De drie ‘Research Grants’ zijn bestemd voor onderzoeksprojecten die betrekking hebben op de controle op macht en belangen in Nederland.

Journalisten kunnen een voorstel voor een Resarch Grant indienen als individu of als team. Zij kunnen freelancer zijn, of werkzaam zijn in vaste dienst voor een krant of tijdschrift. De onderzoeken zijn bij voorkeur geschikt voor producties in verschillende media, waaronder in ieder geval een long read in De Groene Amsterdammer. Aanvullende informatie is beschikbaar op www.fonds1877.nl .

Fonds 1877 stelt per project maximaal € 30.000 beschikbaar. Aanvragers mogen daarnaast co-financiers benaderen. Het Fonds wil zo bijdragen aan een zo goed mogelijk geïnformeerd publiek en politiek debat, in een tijd waarin de discussie over nepnieuws steeds weer oplaait.

Fonds 1877 stimuleert journalistiek die structurele tekortkomingen en mistoestanden in Nederland in zicht wil brengen. Samenwerking met en tussen verschillende media wordt daarbij aangemoedigd. Het fonds is begin 2016 opgezet met geld van de Hartwig Foundation en donaties van lezers van De Groene Amsterdammer. Sindsdien financierde het fonds al meer dan 60 journalistieke projecten met bijbehorende publicaties in dag en weekbladen, radio en televisie.

De onderzoekers worden redactioneel waar nodig ondersteund door Investico, platform voor onderzoeksjournalistiek. Investico heeft specifieke expertise in huis (zoals datajournalistiek, WOB-specialisme en toegang tot financiële data) en onderhoudt een netwerk met diverse media.

Meer info: Pieter Elshout info@stichting1877.nl

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close