Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Leaderboard Banner Whooz

Stichting Neyenburgh schenkt €51 miljoen aan het Oranje Fonds.

12 juli 2016

Familiefonds Stichting Neyenburgh heeft zijn volledige vermogen van €51 miljoen geschonken aan het Oranje Fonds. Toenemende regeldruk werd fonds te veel.

door Redactie Vf

Familiefonds Stichting Neyenburgh heeft zijn volledige vermogen van €51 mln geschonken aan het Oranje Fonds. Toenemende regeldruk werd fonds te veel.

De stichting maakte sinds 2004 twee derde van de inkomsten die het jaarlijks binnenkreeg over aan het Oranje Fonds. Een groot deel van het vermogen wordt nu echter in één keer overgedragen. De directeur van het Oranje Fonds noemde het een historisch moment. De organisatie spreekt van mogelijk de grootste enkelvoudige schenking in de Nederlandse geschiedenis.

Stichting Neyenburgh draagt het vermogen over omdat de verplichtingen die de Belastingdienst aan vermogensfondsen stelt het fonds te groot zijn geworden. Het Oranje Fonds zegt te merken dat steeds meer particuliere fondsen hun vermogen overdragen omdat de regeldruk vanuit de Belastingdienst te hoog wordt. Een trend die ook zichtbaar is bij het opgaan van kleinere fondsen in het Prins Bernhardfonds of Natuurmomenten.

Stichting Neyenburgh is in 1950 opgericht door de toenmalige eigenaar van rijst- en kruidenfabrikant Silvo en richt zich in het bijzonder op ouderen en andere kwetsbare groepen in de Nederlands samenleving en Rotterdam in het bijzonder. 

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close