Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Dick van Dijl (13 oktober 1949 – 18 maart 2016)

23 maart 2016

Geheel onverwacht is Dick van Dijl afgelopen vrijdag na een kort ziekbed overleden. Velen kenden hem als de bevlogen campagneleider van de Campagne Nalaten, de collectieve campagne voor het nalaten aan goede doelen. Met zijn eigen stijl van besturen wist hij daar een groot succes van te maken.

door Jaap Zeekant

Na een dynamische loopbaan in het bedrijfsleven werd Dick hoofd fondsenwerving bij het Reumafonds. Hij behoorde tot een van de eersten in de goededoelenwereld die inzagen dat een legaat of nalatenschap een prachtige manier is voor mensen, om na hun overlijden hun leven een extra betekenis te geven.

Zijn bestuurlijke kwaliteiten zette hij o.a. in voor het toenmalige Nederlands Genootschap van Fondsenwervers. Dat bleef hij ook doen als partner in het Instituut GoedNalaten, waar hij onder meer de discussie over een nieuwe nationale campagne nalaten op gang bracht en nog vol van andere plannen was. Zijn plotselinge heengaan is een groot verlies voor de goededoelensector.

Jaap Zeekant – hoofdredacteur Vakblad Fondsenwerving

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close