Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Professor Sara Kinsbergen: ‘Particuliere initiatieven zijn geen eendagsvliegen’

Onderzoek Interview

2 november 2023

Sara Kinsbergen is per juli 2023 benoemd tot bijzonder hoogleraar op het gebied van de rol van burgers in duurzame ontwikkeling aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Tot stand gekomen in samenwerking tussen het Radboud Centrum Sociale Wetenschappen, de afdeling Culturele Antropologie en Ontwikkelingsstudies (CAOS) en Wilde Ganzen. Bovendien is ze lid van de permanente commissie ontwikkelingssamenwerking van de Adviesraad Internationale Vraagstukken voor de regering. Reden genoeg om haar te interviewen over haar onderzoek naar particuliere initiatieven die actief zijn in het buitenland.

Sara Kinsbergen is bijzonder hoogleraar aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Sara Kinsbergen is bijzonder hoogleraar aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

door Petra Hoogerwerf

Wilde je vroeger al hoogleraar worden?

‘Nee, daar heb ik nooit van gedroomd. Ik was wel jong bezig met de wereld om mij heen, dicht bij huis en ver weg. Dat kwam door de opvoeding van mijn ouders. Wij hadden vaak vluchtelingen in huis en maakten verre reizen. Zo begon ik te zoeken naar wat ik kon betekenen; dokter worden bij Artsen zonder Grenzen, kinderen adopteren? Dat ben ik uiteindelijk niet gaan doen. Mijn zoektocht is hoe ik kan bijdragen aan een betere wereld.’

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Ontwikkelingshulp Ontwikkelingssamenwerking Particuliere filantropie Wilde Ganzen Radboud Universiteit Duurzaamheid Particulier initiatief Academica Oratie Sara Kinsbergen Vf 25-5 Donor education

Petra Hoogerwerf

Hoofdredacteur

Petra Hoogerwerf is sinds 6 september 2021 hoofdredacteur van het Vakblad fondsenwerving. Ze is pionier op het gebied van fondsenwerving in Nederland. Ze richtte de eerste opleiding op en is een veel gevraagd spreker. Tevens schreef ze de bestsellers Vonk! Fondsen werven met hoofd en hart en Échte winst, ondernemen met impact.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close