Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Cryptodoneren: de toekomst voor goede doelen?

1 mei 2023

Bitcoin, Ether, USDC. Het zijn bekende cryptomunten. Maar worden ze ook aan goede doelen geschonken? The Giving Block schrijft in haar jaarverslag dat steeds meer non-profits donaties met crypto toestaan. Het platform verwacht dat in 2027 voor meer dan een miljard wordt gedoneerd via crypto. De gemiddelde gift via crypto (204 dollar) is bijna 31 keer hoger dan een gemiddelde online gift. Reden genoeg om deze mogelijkheid van schenken op te nemen als goed doel. Of wegen de voordelen niet op tegen de bezwaren? Vakblad fondsenwerving sprak met diverse experts uit Nederland en België. Ook vertellen het Rode Kruis en Fonds Gehandicaptensport over hun ervaringen met cryptocurrency.

Logo van Bitcoin.
Logo van Bitcoin.

door Petra Hoogerwerf

Bert Slagter is onafhankelijk expert op het gebied van crypto en schreef het boek ‘Ons geld is stuk en waarom Bitcoin de oplossing is’. Hij legt uit wat crypto is.

‘Wij kijken hier heel erg vanuit de westerse bril waarin we een redelijk betrouwbare overheid hebben en een behoorlijk stabiele munt en fantastische betaalinfrastructuur. Maar er zijn vier miljard mensen wereldwijd die onder een autocratisch regime leven en honderden miljoenen mensen die leven in een land met superhoge inflatie. Plus landen waar mensenrechtenactivisten bijvoorbeeld buitengesloten worden van het financiële systeem, zoals in Rusland en Nigeria. Bovendien werken er 200 miljoen mensen wereldwijd in het buitenland om hun gezin te onderhouden, waar 800 miljoen mensen van afhankelijk zijn. Bitcoin verandert als freedom money het leven voor deze mensen. Met crypto kun je 24/7 geld versturen naar moeilijk bereikbare plekken. En dat is natuurlijk vooral in oorlogssituaties een ongelofelijk voordeel.'

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Doneren Technologie Bitcoin Cryptocurrency Digitaal Bert Slagter Jeroen van Hove Luc Hijdra Robby Muilman Vf 25-2 Charitablez Crypto Ether The Giving Block USDC

Gerelateerde berichten

Petra Hoogerwerf

Hoofdredacteur

Petra Hoogerwerf is sinds 6 september 2021 hoofdredacteur van het Vakblad fondsenwerving. Ze is pionier op het gebied van fondsenwerving in Nederland. Ze richtte de eerste opleiding op en is een veel gevraagd spreker. Tevens schreef ze de bestsellers Vonk! Fondsen werven met hoofd en hart en Échte winst, ondernemen met impact.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close