Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

25 jaar

Editorial

28 februari 2023

Het Vakblad fondsenwerving bestaat 25 jaar. Gemiddeld schrijven we 110.000 woorden per jaar aan content in het blad, naast alle nieuwsbrieven en website-artikelen. Dat betekent dus minstens 2.75 miljoen woorden over ons vakgebied. Wow!

Petra Hoogerwerf, sinds september 2021 hoofdredacteur van Vakblad fondsenwerving.
Petra Hoogerwerf, sinds september 2021 hoofdredacteur van Vakblad fondsenwerving.

door Petra Hoogerwerf

Iemand vroeg me laatst wanneer we overstappen op ChatGPT. Ik zie vooralsnog dat mensen daar meer leren over programmeren dan over verhalen vertellen. Maar we gaan er wel over schrijven natuurlijk. Zoals we elke trend volgen.

Een goed moment om een aantal mensen te danken

Ik ben blij samen te werken met de talentvolle Marijn Thijs, die van grote waarde is. Samen maken we plannen om het blad te verbreden en te verdiepen. Dit jaar willen we vaker schrijven over Vlaamse initiatieven. Leuk is dat Ward Stulens van Natuurpunt vzw in Mechelen deze keer in de rubriek De fondsenwerver staat. Ook starten we een internationale rubriek waar je inspiratie kunt opdoen uit andere magazines en van buitenlandse organisaties.

In al die jaren en nog steeds wordt de redactie omringd door een schil van enthousiaste experts en praktijkmensen die artikelen willen schrijven. Als redactie denken we mee en zijn kritische meelezers om tot goede content te komen. De inbreng van wetenschappers en studenten maakt dat het blad inmiddels een brug vormt tussen de wereld van theorie en praktijk. Ook de samenwerking met tal van brancheorganisaties verrijkt het blad. Dana Dijkgraaf (vormgeving) en Maatje Meulmeester-van den Bosch (tekstcorrectie) zorgen voor een mooie uitwerking.

Niet iedereen weet dat de Vakdag en het Vakblad deels betaald worden uit de abonnementen, maar grotendeels door onze sponsors. Veel bedrijven zijn ons trouw gebleven, ook in moeilijke tijden. Daar zijn we ze erg dankbaar voor. Door hen kunnen we de prijzen laag houden. En op de achtergrond werken Jos Jelier (commercie) en Susanne Edelenbos (klantenservice) hier hard aan.

Wisdom of the crowd

Onze lezers dragen regelmatig onderwerpen aan. Maar we willen nog meer van jullie horen: wat er speelt, waar je meer over wil weten, wiens visie je wil lezen. Stiekem vinden wij een redactieraad een beetje oubollig en geloven in wisdom of the crowd. Daarom lanceer ik met veel enthousiasme de twee nieuwe Vakblad WhatsAppgroepen.

In de Vak-ideeënapp kun je suggesties voor content zetten die we kunnen oppakken voor het blad, de online varianten of voor de Vakdag. Met de redactie bespreken we of, wat en wanneer we er iets mee kunnen doen. In ieder geval komt jouw idee op onze longlist terecht. Of wie weet wil je zelf eens schrijven?

De tweede is de Vak-kennisapp waar je met vakgenoten tips en ideeën kunt uitwisselen over nieuw ontdekte vermogensfondsen, proposals, sponsors of familiestichtingen. Mijn oproep is al sinds de jaren negentig geweest om kennis te delen in plaats van voor je te houden. Hoe meer aanvragen een vermogensfonds over een onderwerp krijgt, hoe beter inzicht ze krijgen dat een onderwerp urgent is en wellicht extra budget verdient.

Meld je aan bij redactie@fondsenwerving.nl met je telefoonnummer en o.v.v. Vak-ideeën-app en Vak-kennis-app en doe mee!

De veertiende Vakdag fondsenwerving

En tot slot nog een gave aankondiging. Noteer nu alvast 26 september. De veertiende Vakdag vindt plaats in het Beatrix Theater aan het Jaarbeursplein in Utrecht. Inderdaad een nieuwe locatie. We willen het dit jaar wel koel houden met een werkende airco. Kom je ook met ons een feestje bouwen en 25 jaar vieren? Tot dan!

--

Dit editorial stond eerder in Vakblad fondsenwerving, jaargang 25, nummer 1, dat in februari 2023 verscheen.

Meer over Vakdag Fondsenwerving Jos Jelier Marijn Thijs Vakdag 2023 Vf 25-1 25 jaar Vakblad Beatrix Theater ChatGPT Dana Dijkgraaf Susanne Edelenbos Tekstmaatje Vak-ideeënapp Vak-kennisapp WhatsAppgroepen

Petra Hoogerwerf

Hoofdredacteur

Petra Hoogerwerf is sinds 6 september 2021 hoofdredacteur van het Vakblad fondsenwerving. Ze is pionier op het gebied van fondsenwerving in Nederland. Ze richtte de eerste opleiding op en is een veel gevraagd spreker. Tevens schreef ze de bestsellers Vonk! Fondsen werven met hoofd en hart en Échte winst, ondernemen met impact.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close