Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Stephen Lee: Fondsenwervers hebben een eerzaam én moreel beroep

Interview

21 september 2021

Het werkende leven van Stephen Lee staat in dienst van de filantropische sector. In Engeland maar ook ver daarbuiten wordt hij gezien als dé expert als het gaat om strategische marketing en non-profitfondsenwerving voor goede doelen. Hij geeft ook les over ethiek en fondsenwerving en houdt zich bezig met de juridische aspecten van fondsenwerving. Hij schreef talloze artikelen en richtte The International Journal of Voluntary and Non-Profit Organizations op. In 2000 ontving hij de Professional Fundraising Lifetime Achievement Award.

door Petra Hoogerwerf

De oudere fondsenwervers zullen hem nog kennen van de eerste opleiding Marketing, sponsoring en fondsenwerving van de Universiteit Utrecht (vanaf 1993 tot 2000). Lee bracht toen als docent actuele kennis over fondsenwerving naar Nederland. Zijn presentatie wervelde van de energie, de ideeën en zijn kennis over het vak. Gastauteur Petra Hoogerwerf, destijds cursusleider van die opleiding, sprak hem over zijn huidige visie op fondsenwerving. Lee blijkt nog net zo uitgesproken te zijn als 25 jaar geleden.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Donateurs Filantropie Vertrouwen Educatie Fondsenwervers Vf 23-4 Stephen Lee Efficiëntie

Petra Hoogerwerf

Hoofdredacteur

Petra Hoogerwerf is sinds 6 september 2021 hoofdredacteur van het Vakblad fondsenwerving. Ze is pionier op het gebied van fondsenwerving in Nederland. Ze richtte de eerste opleiding op en is een veel gevraagd spreker. Tevens schreef ze de bestsellers Vonk! Fondsen werven met hoofd en hart en Échte winst, ondernemen met impact.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close