Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Jaap Zeekant, in memoriam (Jos Jelier)

Necrologie

21 september 2020

Het was niet wat ik ervan had verwacht. Het kantoor was eigenlijk een appartement. Geen statig herenhuis aan de gracht of een modern glazen kantoorpand. Ik was op bezoek bij de curator. Geen pak, gewoon casual, een opvallend vriendelijke man. Ik dacht nog, als dit de curator is, dan moet ik mijn beeld over curatoren snel gaan bijstellen.

door Gastauteur

Jaap vertelde me dat hij de rechter had gevraagd om een curator met oog voor de sector van waarin Funds Etc actief was. Eén die met de afwikkeling van het faillissement rekening wilde houden met het karakter van de organisatie. Hij had het nog voor elkaar gekregen ook.

Het was hem dus, die vriendelijke man is de curator. Hij feliciteert me. Ons bod is geaccepteerd. Jaap zegt als eerste: 'We gaan er weer iets geweldigs van maken.'

Ook dit was niet wat ik ervan had verwacht. Geen gebroken ondernemer of iemand die nog midden in zijn rouwproces zit. Wat een enorme positivo denk ik, wat een energie en betrokkenheid. En zo ken ik Jaap.

Dat was november 2017.

De jaren erna verandert mijn beeld van Jaap niet. Harde werker, altijd positief. 'Het verleden kun je niet veranderen' en 'spijt is uitgesteld verstand' uitspraken die regelmatig voorbij kwamen in onze gesprekken.

Zelf ben ik ook een optimist, zie ook altijd kansen en mogelijkheden. Maar niet zoals Jaap.'Bij tegenslag raak ik alleen maar gemotiveerder', zei hij als er weer iets tegen zat. En er zat veel tegen de afgelopen jaren. Het was hard werken, heel hard werken. Maar Jaap hield altijd voet bij stuk, dit gaat een succes worden. Er was ook niets in zijn ‘zijn’ wat je het idee zou kunnen geven dat hij het zelf niet zou geloven. In alles wat hij zei, hoe hij erbij keek, zijn lichaamstaal, hij was overtuigd dat het alleen maar beter zou worden. Door het positivisme van Jaap, maar ook zijn harde werken, bleven alle betrokken en ikzelf er ook in geloven.

Najaar 2019, nog geen zwarte cijfers, maar.... wel een nieuwe locatie voor de Vakdag en heel veel interesse in de nieuwe opzet van dit mooie evenement.

Begin 2020 wordt na het verstreken van elke week duidelijker dat we een heel mooie vakdag tegemoet gaan. We hebben een schitterende line-up van sprekers. Voor het eerst is er een plenaire zaal met een keynote spreker. Niemand minder dan Ben Tiggelaar en... ook Jaap zal het podium nemen. Het aantal toegangskaarten wordt verhoogd en jawel, alle, alle stands zijn verkocht... Het gaat een geweldige Vakdag worden.

Dan komt corona. Vakdag uitgesteld. Jaap, altijd positief. We hebben namelijk nog meer tijd om er een mooie vakdag van te maken op 8 september.

En dan... dan verliest de wereld de grootste positivo die ik heb gekend.

‘Het verleden kun je niet veranderen.’ En in dit geval koester ik dat. Het verleden dat ik deel met Jaap is leerzaam, coachend in meerdere opzichten, maar ook grappig en mooi. Dit verleden gaat de basis zijn voor de toekomst van het Vakblad en de Vakdag waar Jaap in geloofde!

--

Dit 'In memoriam' verscheen in het Vakblad fondsenwerving van 8 september 2020, de Legacy editie Jaap Zeekant.

Meer over Vf 22-4 Legacy-editie Jaap Zeekant In memoriam Jaap Zeekant

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close