Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Les 3: Blijf altijd hard werken

Commentaar

11 september 2020

Wat doe je met het volgende nummer van Vakblad fondsenwerving wanneer de founder en jarenlange hoofdredacteur plotseling overlijdt? De 'Zeven lessen van Jaap' is onze invulling van hoe wij denken dat we het beste recht kunnen doen aan dit verlies. Uit de meeste editorials van Jaap's hand was altijd wel een les te destilleren. Dat hebben we dus gedaan: eerst met een origineel editorial waar de les uit komt, en daarna een artikel van Jaap uit het recente verleden, waarin deze les terugkomt. De andere lessen vind je via deze pagina. De poster met alle lessen kan je hier downloaden.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. © Shutterstock // BlueSkyImage

door Jaap Zeekant

Tijdens de economische crisis aan het einde van de jaren nul dachten veel goede doelen en non-profits hard na over de toekomst. Men twijfelde erover om een tandje terug te schakelen, al lieten de inkomsten uit fondsenwerving zien dat dat nergens voor nodig was. Jaap wijdde er in de zomer van 2009 een editorial aan: bij de pakken neerzitten is geen optie. De maatschappelijke problemen waar de doelen zich voor inzetten, lossen zichzelf niet op, al helemaal niet in tijden van financiële crisis. Als je minder hard werkt, haal je ook minder op.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vakblad fondsenwerving Vakdag Fondsenwerving Vf 22-4 Legacy-editie Jaap Zeekant Zeven lessen van Jaap Economische crisis

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close