Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

De zeven lessen van Jaap

8 september 2020

Wat doe je met het volgende nummer van Vakblad fondsenwerving wanneer de founder en jarenlange hoofdredacteur plotseling overlijdt? Een vraag waarvan we als redactie eigenlijk niet gedacht hadden dat we er een antwoord op zouden moeten vinden. En eigenlijk weet je ook nooit zeker of je het goede antwoord überhaupt wel zal kunnen vinden.

door Redactie Vf

De volgende serie artikelen die we plaatsen is dan ook onze eigen invulling van hoe wij denken dat we het beste recht kunnen doen aan dit verlies. Niet alleen maar ‘in memoriams’, maar ook gewoon sterke, vakinhoudelijke artikelen van Jaap z’n hand.

Jaap schreef ontzettend veel editorials, en nog meer artikelen door de jaren heen. In totaal 22 jaargangen, vele visies, opinies, commentaren. En wij zijn er als redactie doorheen gegaan. Zo kwamen we erachter dat je uit de meeste editorials altijd wel een les kunt destilleren. Dat hebben we dus gedaan. We hebben er zeven uitgekozen en die hier onder elkaar gezet. We noemen ze de lessen van Jaap. Vanaf pagina tien vind je telkens aan de linkerkant het originele editorial waar de les uit komt, en de toelichting van de redactie daarbij. Vervolgens hebben we op de rechterpagina en de pagina’s daarna een artikel geplaatst van de hand van Jaap uit het recente verleden, waarin deze les terugkomt. Het zijn telkens artikelen waarvan wij denken dat ze echt nog wel een keer gelezen mogen worden. En misschien heb je het artikel nog nooit gezien. Dan is dit je kans.

Lees de zeven lessen van Jaap hier:

LES 1: Eerlijkheid en transparantie loont, ook als dat op de korte termijn negatieve publiciteit oplevert

LES 2: Verantwoording afleggen is goed, verantwoording nemen is beter

LES 3: Blijf altijd hard werken

LES 4: Fondsenwerving is overal

LES 5: Je kunt de wereld niet veranderen door te zwijgen

LES 6: Vecht voor datgene waar je in gelooft, ook al het je moeilijk wordt gemaakt

LES 7: Wees trots op wat je met je inzet hebt kunnen bereiken

--

Een versie van dit artikel verscheen in het Vakblad fondsenwerving van 8 september 2020, de Legacy editie Jaap Zeekant.

Meer over Vf 22-4 Legacy-editie Jaap Zeekant Zeven lessen van Jaap

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close