Ben jij al lid? Van het Filantropisch Vakblad van Nederland?

Word lid!

Van transparantie naar impact

Interview

18 december 2018

Als accountant is hij lange tijd actief geweest met het vergroten van de professionaliteit en de transparantie bij goede doelen vanuit PwC accountants. Sinds 2017 is Martin Bauman zelfstandig adviseur en nog altijd nauw betrokken bij de sector.

Martin Bauman - Voormalig partner bij PWC (1998 – 2017). Martin Bauman (1958) is als zelfstandig adviseur bij Baumannnen B.V.
Martin Bauman - Voormalig partner bij PWC (1998 – 2017). Martin Bauman (1958) is als zelfstandig adviseur bij Baumannnen B.V. © Gerard van Ophem

door Carolien Lindeman, Jaap Zeekant

‘Vanuit de grote organisatie die PwC is, heb ik veel goede doelen gecontroleerd en altijd de ruimte gekregen om ook op andere manieren in die sector actief te zijn, zoals het helpen bevorderen van transparantie. Dat kwam ook doordat we binnen PwC een hele duidelijke link hebben met maatschappelijk ontwikkelingen, met wat er in het maatschappelijk middenveld gebeurt. PwC controleerde niet alleen grote instellingen als de Hartstichting en de Nierstichting, maar ook kleine, beginnende waar nog nooit iemand van gehoord had. Ik ben tot mijn genoegen bij veel organisaties en initiatieven betrokken geweest. Ik ben blij dat ik die ruimte heb gekregen.’

Abonneer je op fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ De digitale nieuwsbrief met o.a. vacatures en nieuws uit de sector

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap is hoofdredacteur van Vakblad fondsenwerving, waarvan hij – ruim twintig jaar geleden - ook oprichter is. Jaap heeft meer dan veertig jaar ervaring met alle facetten van de professionele fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Nederland Filantropieland is en Goede Doelen Nederland.

Carolien Lindeman

Journalist Vf

Carolien (1987) rolde na haar studie Journalistiek in Groningen direct door naar haar eerste klus als redacteur en eindredacteur voor het personeelsblad van Amsterdams openbaarvervoerbedrijf GVB. Hiervoor reist ze regelmatig door Amsterdam en maakt ze reportages, interviews, nieuwsberichtenen nieuwsbrieven. Ze is ook web- redacteur voor de GVB-website over de Noord-Zuidlijn. Daarnaast schrijft ze voor diverse andere publicaties zoals voor de ANWB en in het vakblad Metaaljournaal. Carolien is lid van de redactie van Vakblad fondsenwerving.