Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Fondsenwerving way of life

Interview

5 december 2018

Ilja De Coster is een oude bekende in de fondsenwerving. Al meer dan vijftien jaar ondersteunt hij met zijn ervaring en kennis de fondsenwerving van diverse grote en kleine organisaties.

door Anouk Blom, Jaap Zeekant

Sinds vijf jaar werkt hij deels voor Amnesty International Vlaanderen, waar hij een van de drijvende krachten achter een fondsenwervingsgroeiplan is dat de inkomsten op een paar jaar tijd meer dan verdubbelde. Sinds januari 2017 is hij daarnaast ook actief als Director of Donor Relationship Management and Data Strategy bij DonorVoice, een internationaal consulting bureau dat gespecialiseerd is in donorretentie en donorexperience. Ilja wil het platform naar Nederland halen, een nieuw kernpunt in zijn carrière. Ilja: ‘De relatie tussen organisatie en donateur moet persoonlijker, minder one size fits all, alleen zo kan je mensen aan je binden.’

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 20-6 Ilja De Coster

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Anouk Blom

Journalist Vf

Anouk deed haar journalistieke opleiding aan de Christelijke Hogeschool Windesheim. Ze heeft na haar opleiding gewerkt als tekstschrijver voor o.a. ANWB en GVB Amsterdam. Ze was ook actief als redacteur/verslaggever voor weekblad Privé en lifestylredacteur bij RTL Boulevard. Momenteel werkt ze freelance o.a. voor het GVB (vervoersbedrijf Amsterdam). Anouk is lid van de redactie van Vakblad fondsenwerving.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close