Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Vijftien jaar DDMA

Interview

16 juli 2019

DDMA, de data driven marketing association, is in Nederland de brancheorganisatie op het gebied van data en marketing. Naast vele bedrijven zijn er ook tientallen goede doelen lid van. Ook bij DDMA zijn de plannen van Mona Keijzer om ‘klantrelatie’ verder te beperken een hot item.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. © Robert Kneschke // Shutterstock

door Jaap Zeekant

Diana Jansen, directeur van de DDMA: ‘Wij zijn de lobby daarover al een tijd geleden begonnen, waarbij we naar alle belangen keken, ook die van de goede doelen. Vanaf het eerste gesprek hebben wij duidelijk gemaakt dat er een speciale positie zou moeten zijn voor goede doelen. We hebben voortdurend de mogelijke gevolgen aangegeven als dat niet gebeurt. Op een gegeven moment schreef Mona Keijzer haar Consumentenbrief, waarin ze koos voor oplossingen waarvan wij vinden dat je daar niets mee opschiet. Vanaf dat moment is brancheorganisatie Goede Doelen Nederland meer op de voorgrond getreden en heeft voor de goededoelensector de lead genomen. Met het netwerk van directeuren dat ze kunnen inzetten, is dat ook een verstandige aanpak.’

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over DDMA Vf 21-4

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close