Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Roline de Wilde vertrekt als directeur-bestuurder CBF

8 december 2018

Op 7 december maakte Roline de Wilde bekend dat zij op 1 maart 2019 het CBF gaat verlaten.

Roline de Wilde, directeur-bestuurder van het Centraal Bureau Fondsenwerving.
Roline de Wilde, directeur-bestuurder van het Centraal Bureau Fondsenwerving.

door Redactie Vf

Roline: 'Toen ik aantrad lag er een enorme klus op ons te wachten. Het CBF had na een roerige periode het voordeel van de twijfel gekregen om in het nieuwe Erkenningsstelsel de rol van toezichthouder in te vullen maar moest dat onder grote tijdsdruk waar gaan maken. Ik ben ontzettend trots op de medewerkers van het CBF die vol aan de slag zijn gegaan met het ontwikkelen en implementeren van onze nieuwe manier van toezichthouden die ik, kort samengevat, typeer als ‘’vinken én vonken”. Enerzijds controleren of de basis op orde is, maar daarnaast ook ontwikkelgerichte reflectievragen stellen over ingewikkelde onderwerpen als doelrealisatie en risicomanagement. Alle werkprocessen en werkwijzen zijn drastisch op de schop gegaan, het CBF heeft zichzelf min of meer opnieuw uitgevonden. Onze nieuwe werkprocessen zijn recent geaccrediteerd door de Raad voor de Accreditatie. De grote groei van het aantal erkende organisaties, het verdwijnen van de alternatieve keurmerken en de samenwerkingsafspraken die wij inmiddels met diverse partijen hebben gemaakt zijn een indicatie dat de Erkenning inmiddels de standaard in de sector is geworden. Daarom laat ik het CBF met een gerust hart achter.'

Vanaf 1 maart gaat Roline zich bezighouden met de uitdagingen waar de Kindertelefoon zich voor gesteld ziet. Deze voert dagelijks meer dan vierhonderd (chat)gesprekken. Roline: 'Ieder kind heeft recht op een luisterend oor. Soms lukt dat niet in de eigen omgeving. In mijn nieuwe rol hoop ik er samen met de medewerkers en honderden vrijwilligers van de Kindertelefoon voor te zorgen dat kinderen in zo’n geval de Kindertelefoon weten te vinden zodat we hen kunnen helpen bij het vinden van een antwoord op hun vraag en het bedenken van hun eigen oplossingen voor een probleem.'

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close