Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

De nasleep van de Oxfam-affaire I/II: Discussie in hulpsector richt zich op rol partnerorganisaties

19 juni 2018

Koortsachtig hebben hulp- en ontwikkelingsorganisaties in Nederland in de nasleep van de Oxfam-affaire de afgelopen weken vergaderd. De discussie spitst zich geleidelijk toe op twee deelonderwerpen: heeft de veldwerker nog wel recht op een privéleven waar de werkgever niets vanaf hoeft te weten, en kun je wel verantwoordelijk gehouden worden voor de partnerorganisaties die je in de arm neemt? In dit artikel focussen we op het laatste.

door Teije Brandsma

'Aanscherpen’. Als er één woord is dat deze dagen het meest gebezigd wordt in kringen van ontwikkelings- en noodhulporganisaties actief in minder ontwikkelde landen, dan is het dit. Een rondgang van Vakblad Fondsenwerving langs vijftien willekeurig gekozen organisaties, waaronder bijvoorbeeld Care, AMREF, Heifer en Hivos, leert dat bij vele organisaties momenteel regels voor omgangsvormen in meer of mindere mate worden ‘aangescherpt’. Of ‘tegen het licht gehouden’, ‘aangepast’ of ‘opnieuw bekeken’.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 20-1

Gerelateerde berichten

Teije Brandsma

Journalist Vf

Teije is lid van het redactieteam van Vakblad fondsenwerving. Daarnaast runt hij het pr-bureau Aid Publicity, dat zich gespecialiseerd heeft in het opzetten en uitbouwen van communicatieafdelingen van kleine en middelgrote non-profitorganisaties.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close