Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Gea Broekema-Procházka: afscheid van een gedreven directeur

15 januari 2018

In maart 2018 nam directeur (bestuurder) Gea Broekema-Procházka afscheid van Alzheimer Nederland, de organisatie waarvoor ze zich elf jaar met hart en ziel heeft ingezet en die in die periode een wereldspeler is geworden op het gebied van Alzheimer. Met Gea, die ik begin jaren 90 heb leren kennen, kijken we terug op haar indrukwekkende loopbaan bij fondsenwervende instellingen.

door Jaap Zeekant, Carolien Lindeman

Gea: ‘Ik had altijd bazen die me ruimte gaven om me te ontwikkelen. Al moet je er natuurlijk zelf ook wel om vragen. Iets wat in het algemeen ook sterk geldt voor fondsenwervers: als je niets vraagt, krijg je ook niet veel. Voor mij en dus mijn loopbaan geldt dat jezelf ontwikkelen met de nodige trainingen, cursussen en on the job het beste werkte. Telkens als er zich een nieuwe situatie voordoet die dat nodig maakt, moet je de moeite doen je erin te verdiepen en zoeken naar oplossingen. Ik heb in de loop der jaren kunnen zien hoe belangrijk het is dat je mensen de kans geeft zich in hun werk te ontwikkelen. Zo hebben we bij Alzheimer Nederland een traject van talentontwikkeling ingezet. Tijdens mijn afscheid werd erop gewezen hoe belangrijk zoiets is voor de continuïteit. Natuurlijk gaan mensen op enig moment weg bij je organisatie. Maar dat is geen reden het niet te doen. Bovendien heb je in de goededoelensector later zomaar weer met die oud-collega te maken.’

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 20-1 Alzheimer Nederland

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Carolien Lindeman

Journalist Vf

Carolien (1987) rolde na haar studie Journalistiek in Groningen direct door naar haar eerste klus als redacteur en eindredacteur voor het personeelsblad van Amsterdams openbaarvervoerbedrijf GVB. Hiervoor reist ze regelmatig door Amsterdam en maakt ze reportages, interviews, nieuwsberichtenen nieuwsbrieven. Ze is ook web- redacteur voor de GVB-website over de Noord-Zuidlijn. Daarnaast schrijft ze voor diverse andere publicaties zoals voor de ANWB en in het vakblad Metaaljournaal. Carolien is lid van de redactie van Vakblad fondsenwerving.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close