Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Boek: Effective media relations for charities

8 juli 2016

Net als in Nederland mag de goededoelensector in Groot-Brittannië rekenen op veel media- aandacht. Die aandacht is positief als het gaat om de resultaten van zijn werk, maar soms ook negatief over de salarissen van directies en agressieve fundraisingmethoden. De Engelse communicatieadviseur Becky Slack schreef er een boekje over: ‘Effective media relations for charities’, met de veelbelovende ondertitel ‘What journalists want and how to deliver it’.

door Gastauteur

Is dit boekje de moeite waard voor communicatiefunctionarissen van de Nederlandse goededoelensector? Ik denk het niet, eerlijk gezegd. Daarvoor is het boekje te basaal van opzet. De echte professional zal er weinig tot geen nieuwe dingen in ontdekken en het hooguit gebruiken als een handige checklist. Voor directeuren en bestuurders van fondsen, die geen flauw benul hebben van de werking van media, en voor (kleinere) fondsen die geen volwaardige communicatiefunctie in huis hebben, kan het boekje daarentegen heel nuttig zijn. Het geeft handige tips over de onderwerpen waarin media geïnteresseerd zijn en hoe je ze kunt benaderen. Bovendien neemt het boek angst weg voor de media, zowel in goede tijden als in slechte tijden.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Boeken Verslag Vf 18-4

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close