Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Sterrenfonds drijft op veel goodwill en een sterke organisatie

Interview

30 april 2016

In een achterstandswijk van Rotterdam staat een basisschool waar 90 procent van de kinderen in groep 7 en 8 al eens in aanraking is geweest met de politie. “Wat doet u met uw handtas,” werd er als eerste aan Marian Eberson gevraagd toen zij op werkbezoek was. “Mijn handtas?” vroeg ze verbaasd, waarna haar werd medegedeeld dat het verstandig was deze in een kluis te doen, omdat de kans groot was dat ze anders de school zonder telefoon of portemonnee zou verlaten.

door Wiebe de Graaf

“Ik schrok, maar kinderen kunnen hier niets aan doen; zij kiezen er niet voor om in armoede op te groeien,” stelt Marian. “En het probleem is groot. Op elke school in Nederland zitten in iedere klas gemiddeld drie kinderen die in armoede leven. Vaak kunnen zij niet volwaardig meedoen in de maatschappij. Er is nog veel te weinig aandacht voor dit soort problemen.”

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 18-3 Sterrenfonds

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close