Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Vrijwilligerswerk: van oubollig maar goed, naar modern met een luchtje

Vrijwilligerswerk: van oubollig maar goed, naar modern met een luchtje

Opinie

1 juli 2015

In het voorgaande artikel hebben we een schets gegeven van de ontwikkelingen in het vrijwilligerswerk in de afgelopen jaren. We vroegen oud NOV-voorzitter en adviseur van de Goede Doelen Loterijen Marius Ernsting onze lezers te laten weten hoe hij aankijkt tegen de huidige situatie. 

door Gastauteur

Voor mij ligt een stapeltje knipsels, verzameld in het afgelopen jaar. Ze gaan over vrijwilligerswerk en vooral over allerlei randverschijnselen daarvan. En dat zijn er nogal wat sinds als beleidstaal vermomde tover- spreuken over het land werden uitgestort. Kort samengevat is de boodschap: ‘Burgers moeten hun verantwoordelijkheid nemen, hun eigen netwerk inzetten in een participatiesamenleving, met een kleinere overheid en meer eigen initiatief, op weg naar een doedemocratie.’ Vrij vertaald betekent het: ‘Als er een probleem is moet je niet meer rekenen op de overheid maar zelf de handen uit de mouwen steken.’ Of het nou om zorg gaat, om mensen met een beperking, mensen in de bijstand of de bemensing van sociale en culturele instellingen, er wordt in toenemende mate en zwaarte een beroep gedaan op mensen om zich ‘vrijwillig ten bate van de samenleving’ in te zetten.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vrijwilligers Vrijwilliger in Beeld Vf 17-2 Marius Ernsting

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close