Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Over – de schijn van – belangenverstrengeling

Commentaar

15 november 2014

Onlangs kwam Make a Wish in opspraak, in verband met de hoogte van het bedrag dat was betaald aan een toenmalige interim-directeur. Het CBF onderzoekt de kwestie.

door Jaap Zeekant

In een recente publicatie van Wilco Dekker van de Volkskrant, werd bekend dat de heer van Rooij als interim-directeur van Make a Wish Nederland (MWN) voor een periode van vier maanden in 2013, een bedrag van 54.500 euro had ontvangen, terwijl hij tegelijk bestuurslid was van MWN. De Volkskrant vroeg zich af of daarmee de richtlijnen van de Code Wijffels geschonden waren. Aanvankelijk leek dat niet zo te zijn, op basis van de verzekering van MWN, dat er gedurende het interimschap van Van Rooij, een scheiding was aangebracht met zijn lidmaatschap van het bestuur.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 16-8

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close