Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Nieuwe kansen op de Nederlandse loterijmarkt?

1 maart 2014

Tipp24 wil de Nederlandse onlineloterijmarkt op en liet daarvoor onderzoek doen.

door Jaap Zeekant

Peter-Paul de goeij van Tipp24 nederland, in een toelichting aan vakblad Fondsenwerving: "we hebben opdracht gegeven voor twee onderzoeken. we hadden het idee dat daaruit, in tegenstelling tot geluiden in de markt, zou blijken dat het toelaten van nieuwe spelers de onlinemarkt wel positief zou uitpakken en niet ten koste zou gaan van de opbrengsten van offl ineloterijen. daarmee wilden we ook nagaan of de vrees voor afname van afdrachten aan maatschappelijke doelen terecht was. dat onderzoek is verricht door rBB economics, een internationale consultancy, gespecialiseerd in de economische aspecten van concurrentie en wet- en regelgeving. daarnaast hebben prof. dr. van den Bogaert (hoogleraar europees recht aan de Universiteit Leiden) en Mr. Cuyvers Mjur (verbonden aan dezelfde faculteit) voor ons een legal opinion geschreven over de verenigbaarheid van een aantal aspecten van het wetsvoorstel 'Kansspelen op afstand', met het europees recht."

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Loterijen Vf 16-2

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close