Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Leaderboard Banner Whooz

Ministerie van OCW doet de cultuursector tekort

Ministerie van OCW doet de cultuursector tekort

Opinie

1 maart 2014

Afgelopen jaren werd fors bezuinigd op cultuur. Maar het Ministerie van OCW schreef bij wijze van ondersteuning een regeling uit voor culturele instellingen. Een goede zaak, maar door de uitvoering van de regeling wordt de cultuursector juist tekortgedaan.

door Gastauteur

Cultuursector kan prima kiezen

De afgelopen maand viel bij vele culturele instellingen een brief of email op de deurmat met een mooi aanbod van Wijzer werven. Voor tien procent van het normale uurtarief, de rest gesubsidieerd door het Ministerie van OCW, mag je als culturele instelling gebruikmaken van de diensten van drie commerciële bureaus. Honderd instellingen worden na een selectieprocedure toegelaten tot dit ogenschijnlijk mooie aanbod. Zo’n koopje kun je niet laten lopen. Maar veel culturele instellingen voelen hierdoor ook een vorm van ‘gedwongen winkelnering’.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ De digitale nieuwsbrief met o.a. vacatures en nieuws uit de sector

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 16-2

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close