Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Nalatenschappen werven: een vak apart!

1 november 2013

Wat hebben de Tilburgse koopman Reinier van Arkel en de tuinder Anton Berkhof uit Heerhugowaard gemeen? Beiden besloten ze aan het eind van hun leven geld na te laten voor een betere samenleving.

door Arjen van Ketel (gastauteur)

Van Arkels testament leidde in 1439 (!) tot de start van wat nu een grote psychiatrische instelling is. Berkhof steunde met zijn nalatenschap in 2011 het werk van Memisa voor een betere gezondheidszorg in ontwikkelingslanden. Er ligt bijna vijfhonderd jaar tussen deze twee testamenten. Een periode met heel veel inspirerende nalatenschappen voor een betere wereld, waarvan een groot aantal in stilte is gegeven en onbekend voor ons zal blijven.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ De digitale nieuwsbrief met o.a. vacatures en nieuws uit de sector

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 15-6

Arjen van Ketel (gastauteur)

Gastauteur

Arjen van Ketel is adviseur op het gebied van nalatenschappenwerving, gespecialiseerd in marketingonderzoek, strategieontwikkeling, training en voorlichting. Hij is ook initiatiefnemer van de ‘Code werving nalatenschappen’ en de jaarlijkse ‘Leergang Nalatenschappen’, auteur van het ‘Handboek nalatenschappen’.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close