Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Berichten geschreven door Arjen van Ketel

 • Vijf cruciale ontwikkelingen op gebied van werving nalatenschappen

  13 december 2022

  De jaarlijkse Legacy Conference in Londen is dé topbijeenkomst als het over nalaten gaat. Ook dit jaar was er een delegatie van vijftien Nederlandse fondsenwervers, die aansluitend nog een extra programma door Legacy Foresight volgde. In dit artikel beschrijven Lena Vizy en Arjen van Ketel de belangrijkste ontwikkelingen en bijdragen. 

  Lees meer over "Vijf cruciale ontwikkelingen op gebied van werving nalatenschappen"
 • Snapshot Legacy Monitor 2021: Nalatenschappenmarkt verbreedt en verjongt

  16 november 2021

  De nieuwste Legacy Monitor toont een aanzienlijke inkomstengroei uit nalatenschappen in 2020. Deze zet zich voort in 2021. Ook de komende tien jaar blijft de groei positief. Voor het eerst liet de Legacy Monitor niet alleen groei zien door meer overlijdens en hogere waarden, maar ook door een hoger percentage erflaters dat goede doelen begunstigt. Onlangs verscheen de samenvatting voor niet-deelnemers, het zogenoemde Snapshot report.

  Lees meer over "Snapshot Legacy Monitor 2021: Nalatenschappenmarkt verbreedt en verjongt"
 • How to love your donors (to death)

  1 augustus 2015

  Wie wel eens bij het jaarlijkse IFC-congres in Noordwijk is geweest, kent hem vast. De oude rot in het fondsenwervingsveld Stephen Pidgeon, uit Groot-Brittannië.

  Lees meer over "How to love your donors (to death)"
 • Waar is de publiekscampagne nalatenschappen gebleven?

  1 augustus 2015

  Nederland loopt hopeloos achter als het gaat om publiekscampagnes om het nalaten aan goede doelen te bevorderen. Van 2003 tot 2013 kenden we een brede campagne voor het opnemen van een goed doel in het testament. Het initiatief kwam van de grootste goede doelen, die het gezamenlijk belang zagen van een positievere houding van het publiek tegenover geld doneren via het testament.

  Lees meer over "Waar is de publiekscampagne nalatenschappen gebleven?"
 • Babyboomers gaan nalaten

  20 november 2014

  Bart, een wat oudere sportvriend, is nu een jaar met pensioen. Tenminste, hij ontvangt AOW, verder werkt hij in zijn eigen tempo lekker door. Hij heeft altijd mooie verhalen over zijn reizen en over nieuwe projecten.

  Lees meer over "Babyboomers gaan nalaten"
 • Meer dan een zak geld

  1 oktober 2014

  Misschien achteraf toch niet helemaal correct, liet het bisdom Utrecht later alsnog weten. Mevrouw Witkamp uit Utrecht liet €300.000,- na. Haar testament voorzag in de oprichting van een stichting met als doel 'ervoor te zorgen dat de zusters van de congregatie van de Missionaries of Charity, opgericht door Moeder Teresa in Calcutta, in staat worden gesteld in Utrecht te komen werken voor de meest verlatenen en uitgestotenen van de maatschappij, waaronder drugsverslaafden.'

  Lees meer over "Meer dan een zak geld"
 • Legacy Foresight in Nederland?

  14 juni 2014

  Ook in Engeland vormen nalatenschappen een belangrijke bron van inkomsten voor goede doelen. Ze kunnen bij de werving gebruikmaken van de enorme bron van informatie van Legacy Foresight.

  Lees meer over "Legacy Foresight in Nederland?"
 • Nalatenschappen werven: een vak apart!

  1 november 2013

  Wat hebben de Tilburgse koopman Reinier van Arkel en de tuinder Anton Berkhof uit Heerhugowaard gemeen? Beiden besloten ze aan het eind van hun leven geld na te laten voor een betere samenleving.

  Lees meer over "Nalatenschappen werven: een vak apart!"
Close