Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Non-profits krijgen het zwaar met nieuwe EU-privacyregels

1 oktober 2013

Het verwerken en beheren van persoonsgegevens staat regelmatig ter discussie. De regelgeving neemt toe. Dat heeft grote gevolgen voor (fondsenwervende) organisaties.

door Patrick Jordens

Organisaties opereren in een maatschappij waar enerzijds het recht op privacy een groot goed is en anderzijds persoonsgegevens van donateurs en vrijwilligers essentieel zijn om de organisatie draaiende te houden. Door privacywetgeving zijn de kaders, waarbinnen ook non-profitorganisaties moeten opereren, strikt. Wat zijn deze kaders eigenlijk? Welke gegevens mag je opvragen en bewaren en voor welke doeleinden? Hoe communiceer je hierover met de donateurs? En wat verandert er zoal na invoering van de nieuwe EU Privacy Verordening?

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 15-5

Patrick Jordens

Gastauteur

Jordens is gastdocent marketing, dataprivacy en ethiek aan de Hogeschool van Rotterdam en oprichter van DMCC Group Holding, een groep organisaties die compliance met consumentenrecht, privacyrecht en informatiebeveiliging als specialisatie hebben. Tot de groep bedrijven behoren het compliance adviesbureau DMCC Nederland, compliance e-learning platform Weetwatjezegt, ICT Security Compliance organisatie The Trusted Third Party (TT3P) en kwaliteitscontrole organisatie Trusted Quality & Integrity Solutions B.V. (TQIS). Jordens is, vanuit zijn brede expertise op deze gebieden actief als bruggenbouwer tussen de politiek, de overheid, zijn toezichthouders en de markt. Hij voert, niet zelden namens de belangenorganisaties in de sector, gesprekken en onderhandelingen over de uitleg en invoering van (nieuwe) wet- en regelgeving, met het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en toezichthouders.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close