Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Ifunds Engage 365, Demo 1op1

Fondsenwerving anno 2013: compliance

5 januari 2013

Dat (ook) bij fondsenwerving de wet nageleefd moet worden, lijkt vanzelfsprekend. Maar in de praktijk blijkt dat de overheid het ons erg lastig maakt. We spraken met expert Patrick Jordens over deze weerbarstige materie.

door Gastauteur

De wetgeving die van toepassing is op het werven van leden en donateurs via de telefoon, huis aan huis, op straat en online is de afgelopen jaren flink aangescherpt. Patrick Jordens richtte in 2010 DMCC Nederland op en ondersteunt met zijn organisatie fondsenwervende instellingen op het gebied van compliance, ook voor goede doelen een zeer belangrijk onderwerp. Naast de dreiging van serieuze boetes van de toezichthouders, ligt merk- en imagoschade op de loer bij overtreding van wet- en regelgeving. Waar moet je als fondsenwervende organisatie in 2013 rekening mee houden?

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ De digitale nieuwsbrief met o.a. vacatures en nieuws uit de sector

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 14-6

Wekelijksenieuwsbrief

Hey, vond je dit nou een goed verhaal? Wil je meer van dit soort verhalen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close