Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Winnend Essay Young Fundraising Talent: Donateurs laten zich niet binden

5 januari 2013

Elke zaterdag staat hij naast de schuifdeur van de lokale discountsupermarkt. Een klein krukje staat klaar voor wanneer hij vermoeid raakt, zijn tas ligt op de grond en de krantjes erbovenop.

door Gastauteur

Vóór hem ligt een groot plein, een komen en gaan van mensen die de weekendboodschappen gaan doen. Auto’s proberen een van de zeldzame vrije parkeerplekken te bemachtigen en de fietsenrekken staan vol met aftandse geroeste fietsen. Voor de deur spelen kinderen -de wipkip is vooral in trek- terwijl de ouders binnen in dozen grijpen om merkloze, goedkope spaghetti of rijst in te slaan. Honden blaffen luid en trekken aan hun ketting, vastgebonden aan een lantaarnpaal terwijl de baas in de supermarkt loopt. Een vrachtwagen staat pontificaal voor de ingang geparkeerd om nieuwe pallets met groente of fruit af te leveren. De ene keer schijnt de zon en vallen de mussen van het dak soms regent het pijpenstelen en in de winter is het zo koud dat hij zich, diep weggedoken in zijn winterjas met handschoenen aan en muts op, probeert te verwarmen aan een gekregen kopje koffie. Zijn staplek is strategisch gekozen, vlak naast de boodschappenkarretjes. Voor de shoppers zonder euromunt heeft hij een winkelwagenmuntje te leen. De oudere dames helpt hij bij het loskrijgen van de kliksloten van de wagentjes. Slecht functionerende wielen die koppig dienst weigeren, repareert hij met gemak. Voor iedereen heeft hij een glimlach en hij wenst ze daarbij een hele fijne dag.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 14-6

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close