Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

De kracht van de Surinaamse ngo’s

15 juni 2012

Dit voorjaar verbleef Ramses Man, van het Amsterdamse fondsenwervingsbureau Nassau, twee maanden met zijn gezin in Suriname om er lokale ngo's te helpen. Ramses schreef voor Vakblad Fondsenwerving deze terugblik.

door Gastauteur

Het doel van de werkgroep, die ik met de Surinaamse non-profitconsultant Bryan Rambharos voor ruim twintig lokale ngo's heb opgezet, is deze stichtingen en verenigingen te ondersteunen bij het diversifiëren van hun inkomstenbronnen. Tijdens mijn verblijf was de amnestiewet hét hot topic in Suriname. Nadat de kranten wekenlang vol hadden gestaan met de argumenten van voor- en tegenstanders en er op radio en tv verhitte discussies hadden plaats gevonden, stemde begin april een grote meerderheid van het Surinaamse parlement voor de amnestiewet. Deze wet vrijwaart president Desi Bouterse van vervolging voor de decembermoorden. Bouterse geldt als hoofdverdachte voor de vijftien executies die in 1982 zonder enige vorm van proces onder zijn bewind plaatsvonden. Het slepende proces zou na vijf jaar juist zijn afronding naderen.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 14-3

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close