Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Vijfde Vakblad fondsenwerving van 2021 verschijnt dinsdag 2 november

Nieuws

28 oktober 2021

Volgende week dinsdag en woensdag (2 en 3 november) verschijnt het vijfde Vakblad fondsenwerving van 2021. Vanaf die dag verschijnen alle stukken uit het blad natuurlijk ook online. Met deze keer aandacht voor de reactie van de cultuursector op het coronavirus, een lang interview met afzwaaiend directeur van International Campaign for Tibet, Tsering Jampa, en de rechten en plichten van de Belastingdienst in het toezien op fraude en terrorisme.

Vakblad fondsenwerving, jaargang 23, nummer 5 (2 november).
Vakblad fondsenwerving, jaargang 23, nummer 5 (2 november). © Dana Dijkgraaf

door Marijn Thijs

  • Tibet is het meest onvrije land ter wereld volgens de Freedom in the World index. In 1999 startte Tsering Jampa op een zolderkamertje de International Campaign for Tibet Europe (ICT Europe). De organisatie groeide uit tot een sterke single issue-organisatie die zich met allerlei aspecten van mensenrechten bezighoudt. Dit najaar neemt Jampa afscheid als directeur. 'Het was keihard werken, maar het doel is zo belangrijk.' 
  • Corona heeft een grote impact op nalaten gehad. De laatste tien jaar groeiden de inkomsten uit nalatenschappen al met meer dan drie procent per jaar, maar in 2020 ziet Arjen van Ketel in de Snapshot Legacy Monitor een stijging van liefst 23 procent. Van Ketel legt de belangrijkste bevindingen voor: de nalatenschappenmarkt verbreedt en verjongt.
  • Iedereen wil gezien en gewaardeerd worden. Hier goed aan voldoen is een worsteling voor veel organisaties, schrijven Maricken Hengeveld en Gülsün Gün in het nieuwste artikel uit hun serie over communicatie en donor journeys. Met deze keer ook zes tips voor het onderhouden van een persoonlijke relatie met je achterban.
  • Je kon een speld horen vallen in het theater, op het poppodium en in het museum vorig jaar. Niet omdat men ademloos naar de kunst of een optreden aan het kijken was, maar omdat de cultuursector volledig stillag. Mede door coronasteunpakketten, creativiteit en particuliere donateurs kunnen we weer genieten van alles wat de cultuursector te bieden heeft. We praten met Theater Vaillant (Den Haag), de Hermitage (Amsterdam) en Filmhuis Lumière (Maastricht) over hun ervaringen.
  • In Vf zetten we ook de fondsenwervers centraal. Deze keer spreekt redacteur Joëlla Angenent met doorgewinterde fondsenwerver Hanneke Warrink, senior fondsenwerver bij Cordaid, die al meer dan dertig jaar in het vak zit. Ook zet Warrink zich in als coördinator fondsenwerving bij Giro 555: 'Wanneer ik mijn Giro 555 outfit aan heb, zie je mensen vol bewondering kijken... bizar is dat.'
  • dik gedrukte kernwoorden-5

Gemist?

Lees in de tussentijd de stukken die je de afgelopen maand niet had mogen missen op de website van Vakblad fondsenwerving: 

Meer over Cordaid Cultuur Loterijen Giro555 Donor Journey Nederlands Donateurspanel Nalatenschappen Arjen van Ketel Theo Schuyt Salesforce International Campaign for Tibet Vf 23-5 Filmhuis Lumière Hanneke Warrink Hermitage Amsterdam Theater Vaillant Tsering Jampa

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close