Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Kabinet trekt weer geld uit voor noodlijdende sectoren, waaronder cultuur

Kort & Goed

3 december 2020

Het kabinet gaat opnieuw de portemonnee trekken om te voorkomen dat grote groepen ondernemers kopje onder gaan door de coronamaatregelen. Het geld wordt uitgetrokken voor onder andere de cultuursector, de evenementenbranche en de horeca. De plannen worden eind deze week definitief.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. © Shutterstock // Ysbrand Cosijn

door Redactie Vf

Het uitgangspunt is dat 85 procent van alle vaste lasten wordt vergoed aan instanties die meer dan zeventig procent van hun omzet zijn kwijtgeraakt door de maatregelen van het kabinet. Vermoedelijk gaat het om een steunpakket van honderden miljoenen euro’s. De regeling gaat in met terugwerkende kracht vanaf 1 oktober. 

Eind augustus trok het kabinet 482 miljoen euro uit om de Nederlandse culturele instanties te steunen, maar nu er nog altijd geen rek in de maatregelen zit en de beperkingen al maanden van kracht zijn, blijft het voor veel musea en theaters beknibbelen.

Het is nog niet bekend hoeveel culturele instellingen worden gesteund met de nieuwe maatregel.

Meer over Cultuur Den Haag Politiek Coronavirus CoVid-19

Gerelateerde berichten

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close