Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

PSI Vransen Direct Mail

Gratis Testament Maand mei 2021 in Nederland

20 november 2020

In mei 2021 start de eerste Gratis Testament Maand. De campagne die in 2018 na overleg met de sector ontwikkeld is motiveert mensen om een testament te maken waarin men ook goede doelen begunstigt. De campagne volgt de succesvolle aanpak van Free Wills Month uit Groot-Brittannië, aangepast aan de Nederlandse situatie.

Logo van Free Wills Month, de internationale voorloper van de Gratis Testament Maand.
Logo van Free Wills Month, de internationale voorloper van de Gratis Testament Maand.

door Arjen van Ketel (gastauteur)

De aanpak is simpel. Een groep herkenbare goede doelen biedt via advertenties in lokale bladen aan om bij een aantal geselecteerde notarisbureaus een testament te laten opstellen. De publiciteit gaat voornamelijk via lokale print aangevuld met lokaal gerichte sociale media. Het testament is voor de testateurs gratis. De kosten worden gezamenlijk gedragen door de deelnemende notarissen en goede doelen. Het testament is een volwaardige akte, het opstellen en de privacy zijn niet anders geregeld dan bij het normale testamentproces in Nederland. Deelnemende goede doelen betalen ieder een vooraf bepaald vast bedrag.

Doel is om mensen een testament te laten maken waarin ook een goed doel is opgenomen. We richten ons op een nieuwe doelgroep van mensen die nog geen donateur of lid zijn. We laten ons daarbij leiden door de zeer positieve ervaringen van Britse goede doelen met deze aanpak in de laatste 20 jaar. In de eerste campagne is plaats voor tien organisaties, verspreid over verschillende doelterreinen (gezondheid, welzijn, cultuur, natuur, milieu, dieren, internationale hulp, kinderen, etc.

De Nederlandse campagne komt voort uit gesprekken onder nalatenschappen-fondsenwervers in Nederland. De huidige invulling is twee jaar geleden voorbereid en besproken met goede doelen en het notariaat. Daaruit bleek dat er medewerking was van voldoende notariskantoren en dat ook goede doelen geïnteresseerd waren, maar dat er gewacht moest worden tot de nieuwe Code Nalatenschappen de aanpak zou mogelijk maken. Nu dit is gebeurd, kunnen we van start.

Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Arjen van Ketel.

Meer over Kennis Nalatenschappen Arjen van Ketel Testament Gratis Testament Maand

Arjen van Ketel (gastauteur)

Gastauteur

Arjen van Ketel is, als adviseur op het gebied van de werving van nalatenschappen, gespecialiseerd in marketingonderzoek, strategieontwikkeling en training en voorlichting. Hij is ook initiatiefnemer van de Code werving nalatenschappen en de jaarlijkse Leergang Nalatenschappen en hij schreef het Handboek nalatenschappen.

Wekelijksenieuwsbrief

Hey, vond je dit nou een goed verhaal? Wil je meer van dit soort verhalen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close