Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Ifunds Engage 365, Demo 1op1

Adviseur Wetenschappelijk Onderzoek

Adviseur Wetenschappelijk Onderzoek

Geplaatst op
27-10-2021
Functie
Adviseur Wetenschappelijk Onderzoek
Organisation
Alzheimer Nederland
Standplaats
Amersfoort
Opleidingsniveau
WO
Uren
32 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
€ 3.269 - € 4.914 (o.b.v. 38u)

Adviseur Wetenschappelijk onderzoek - 32 uur

Durf jij het initiatief te nemen én weet je hoe je impact met biomedisch wetenschappelijk onderzoek maakt? En wil je:

 • Rondes opzetten en uitvoeren om potentieel baanbrekend dementieonderzoek mogelijk te maken?
 • Ruimte krijgen om zowel jezelf als het dementieonderzoek verder te ontwikkelen?
 • Met jouw werk belangrijke maatschappelijke impact creëren?

Kom dan bij ons werken en bouw mee aan een toekomst zonder dementie én een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun omgeving.  

Alzheimer Nederland

Wij zijn Alzheimer Nederland en wij zetten onze talenten en ambitie in voor een van de grootste uitdagingen van deze tijd: dementie. Samen met mensen met dementie, mantelzorgers, duizenden vrijwilligers, onderzoekers, donateurs en collectanten werken wij aan een toekomst zonder dementie en een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun omgeving.

Daarbij hebben wij één doel voor ogen: vooruitgang! Wij zijn immers dé organisatie die de grote groep betrokkenen bij dementie vertegenwoordigt, in de regio, in politiek Den Haag, in het wetenschappelijk onderzoek en in de media. Met deze unieke positie, als grootste private financier van wetenschappelijk dementieonderzoek en patiëntenorganisatie, is Alzheimer Nederland de autoriteit op dementiegebied.

Het Huis voor de Gezondheid in Amersfoort is onze thuisbasis. Daar werken we met zo’n 100 bevlogen medewerkers, samen met vele duizenden vrijwilligers verdeeld over het land.

Team wetenschappelijk onderzoek

Alzheimer Nederland is de grootste charitatieve financier van wetenschappelijk onderzoek naar dementie. Aan de hand van onze onderzoeksagenda financieren we onderzoek gericht op:

 • Het voorkomen of genezen van dementie
 • Betere zorg en ondersteuning voor de huidige generatie mensen met dementie en mantelzorgers.  

Wij financieren onderzoek én werken aan het versterken van wetenschappelijk talent. Ook zijn we vaak een actieve partner in onderzoeksprojecten om zo te werken aan impact van wetenschappelijk onderzoek voor mensen met dementie en hun naasten.

Jouw rol

Als Adviseur Wetenschappelijk Onderzoek ben je betrokken bij al het biomedische onderzoek dat door ons wordt gefinancierd. Vanaf de eerste aanvraag van subsidie tot aan het monitoren van resultaten uit de door ons gesubsidieerde projecten.

Je coördineert de jaarlijkse ‘Call Biomedical Research’, waarmee we jaarlijks meer dan 2,5 miljoen euro aan projecten mogelijk maken. Je zorgt voor bekendheid van de call, je stelt beoordelingscriteria vast, verbetert deze en onderzoekt kansen om de impact van de call en de individuele projecten verder te vergroten.

De functie is breed. Je kunt op strategisch niveau meedenken over het opzetten van financieringsmogelijkheden, maar maakt ook meters in de ronde, door bijvoorbeeld referenten te zoeken en aan te schrijven. Qua relatiebeheer ben je een duizendpoot. Je onderhoudt contact met aanvragers, onze wetenschappelijke adviesraad, maar ook met collega gezondheidsfondsen, bedrijven en (internationale) financiers. Je stemt bijvoorbeeld de biomedische subsidieronde af met zusterorganisaties uit Duitsland en Frankrijk en met de European Grant Manager en zoekt naar mogelijkheden voor (inter)nationale samenwerkingen.

Wat mag je van ons als werkgever verwachten?

Niet alleen wij zelf zeggen dat het leuk is om bij ons te werken! Als werkgever worden we gewaardeerd omdat we onze medewerkers inspireren en goed voor hen zorgen. Daarmee hebben we in 2020 de award voor Best Workplace gewonnen!

En verder:

 • Een contract voor een jaar, met uitzicht op een vast contract. 
 • Een goed salaris tussen de € 3.269,- en maximaal € 4.914,- bruto per maand op basis van 38 uur per week.
 • Mogelijkheid tot flexibel werken.
 • 25 vakantiedagen, met mogelijkheid tot het kopen van vakantiedagen.
 • Een platte organisatie, met korte lijnen en volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.
 • Een bruisende kantoorwerkplek, pal naast het NS-station in Amersfoort, afgewisseld met werken vanuit huis (met goede voorzieningen).

Dus ben jij iemand die:

 • Aantoonbare ervaring in het biomedisch (dementie)onderzoek heeft, door bijvoorbeeld een afgerond promotietraject?
 • Een netwerker is, zowel nationaal als internationaal?
 • Beschikt over sterke communicatieve en contactuele vaardigheden?
 • In staat is op strategisch en beleidsniveau mee te denken?
 • Affiniteit heeft met subsidieprocessen en -gelden?

Dan gaan we heel graag met je in gesprek.

Solliciteren?

Heb je interesse? Stuur dan een bericht naar Karin Bradley vóór 19 November 2021 (interim HR) via vacatures@alzheimer-nederland.nl waarin je aangeeft dat je interesse hebt en:

 • Waarom jij graag bij ons wilt werken.
 • Een link naar je profiel op LinkedIn met je toestemming dat we daar alvast op gaan kijken om een eerste indruk van je te krijgen.

We schakelen snel én vinden het tegelijkertijd ook belangrijk dat we allebei de juiste afweging maken. Daarom plannen we sowieso twee gesprekken, zodat je met meerdere collega’s en leidinggevenden kennis kunt maken. In het arbeidsvoorwaardengesprek zetten we vervolgens de puntjes op de i. Natuurlijk hopen we je aan het einde van dat gesprek bij ons te kunnen verwelkomen.

Toch nog eerst even wat meer informatie? Bel of mail dan je toekomstig leidinggevende Dinant Bekkenkamp, teamleider Wetenschappelijk Onderzoek. Je kunt hem bereiken via d.bekkenkamp@alzheimer-nederland.nl of (033) 303 2581.

Close