Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Even voorstellen: De Vereniging voor Ethiek in de Fondsenwerving (RE-EF)

9 november 2023

Inzamelingen huis-aan-huis ‘om calamiteiten of rampen te verzachten’, zijn in België nog steeds onderworpen aan een toelating, ingesteld bij Koninklijk Besluit van 22 september 1823 door… Willem I van Oranje. Behoudens dit anekdotisch raakpunt zijn de wereld en de markt van de vrijgevigheid in België nogal verschillend van haar noorderburen. In dat Belgische speelveld bezet de Vereniging voor Ethiek in de Fondsenwerving een bescheiden maar centrale plaats. Voorzitter Erik Todts stelt de vereniging voor.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. © Shutterstock // eamesbot

door Erik Todts

Sinds het ter perse gaan van het artikel heeft de vereniging haar naam veranderd in Ethische Fondsenwerving vzw, afgekort RE-EF vzw.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Transparantie Toezicht Direct Dialogue België Belangenbehartiging Fondsenwerving Ethiek VEF Vereniging voor Ethiek in de Fondsenwerving Vf 25-5 Code Ethische Fondsenwerving Ethische Fondsenwerving vzw Handvest Directe Dialoog RE-EF Synthesetabel

Erik Todts

Gastauteur

Erik Todts is sinds 2019 voorzitter van de VEF. Hij dient er zijn tweede termijn (de eerste van 1996-2006). Daarvoor was hij beleidsmedewerker communicatie en fondsenwerving bij Oxfam België (1983-2018) en werd af en toe uitgeleend aan Consortium 12-12, de Belgische variant van Giro 555 (2004-2018).

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close