Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Tony Myers: ‘Fondsenwervers zijn de leiders van de toekomst’

Interview

24 oktober 2023

Vlak voor het tweede deel van zijn tocht naar Santiago de Compostela spreekt Tony Myers in Utrecht met het Vakblad fondsenwerving over leiderschap in de non-profitsector. Hij werkt met collega’s wereldwijd voor talloze ngo’s en leert organisaties fondsen te werven. Leiderschap ziet hij als ‘de opgave van deze tijd’.

Tony Myers, presenterend op een congres.
Tony Myers, presenterend op een congres. © FVA_LudwigSchedl

door Petra Hoogerwerf

Waar houd jij je momenteel mee bezig?

Tony praat enthousiast over zijn tocht: ‘Ik loop met een vriendin, Nienke Teunissen (werkzaam bij War Child), de Camino naar Santiago de Compostela. Vorig jaar deden we ongeveer de eerste helft van de 790 kilometer. Dit jaar zullen we de tocht afronden en aankomen in Santiago. Maar laat ik delen wat ik nu professioneel doe. Tussen 2012 en 2015 hebben we een leiderschapsprogramma opgezet in Midden- en Oost-Europa met Kay Sprinkel Grace uit de Verenigde Staten, Jan Kroupa en Jana Ledvinová uit Tsjechië en Eduard Marček uit Slowakije. Hiervoor hebben we bijna 500.000 dollar ingezameld om het programma te kunnen uitvoeren bij onder andere de Mott Foundation (van General Motors). De reden dat ze sponsorden was omdat ze zich inzetten voor de ontwikkeling van de civil society in Midden- en Oost- Europa. De naam van het programma is ‘Leaders of Tomorrow’. Het is inmiddels uitgebreid naar Duitsland, wordt momenteel opgezet in Griekenland en Canada en verkend in Nederland en Spanje.’

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Tony Myers Vf 25-5

Petra Hoogerwerf

Hoofdredacteur

Petra Hoogerwerf is sinds 6 september 2021 hoofdredacteur van het Vakblad fondsenwerving. Ze is pionier op het gebied van fondsenwerving in Nederland. Ze richtte de eerste opleiding op en is een veel gevraagd spreker. Tevens schreef ze de bestsellers Vonk! Fondsen werven met hoofd en hart en Échte winst, ondernemen met impact.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close