Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Het geefgedrag van gereformeerd Nederland: intrinsiek gemotiveerde, trouwe donateurs

19 december 2022

De christelijke filantropie kent een zeer rijke traditie in Nederland. Maar christelijk Nederland is versnipperd: van zeer liberaal tot zeer conservatief. In dit artikel wordt het geefgedrag van de gereformeerde Nederlander bekeken. Hoewel deze groep anno 2022 een stuk kleiner is geworden dan ze van oudsher waren, floreert de gereformeerde geefcultuur nog altijd. Wat drijft deze groep Nederlanders om trouw te doneren? Een derde artikel over Geven en religie: eerder schonk Vf aandacht aan Islamitische- en Boeddhistische filantropie.

Project Bijzondere Noden: dagopening van het inclusief onderwijs in Nigeria.
Project Bijzondere Noden: dagopening van het inclusief onderwijs in Nigeria. © Bijzondere Noden

door Marijn Thijs

Gereformeerd Nederland

De protestantse kerkgeschiedenis kenmerkt zich door veel afsplitsingen en is daarmee gecompliceerd. Onder de meest orthodoxe (de ‘zwaardere’) groepen – de christelijk gereformeerde gelovigen waar dit artikel zich op richt – behoren onder andere de groepen die nu bekend staan als de Christelijk Gereformeerde kerk (CGk) en de Gereformeerde Gemeenten (Ger. Gem). Tot deze stromingen behoren ongeveer 120.000 belijdende leden die in hun levensovertuiging grote waarde hechten aan Gods Woord en vol overgave leven volgens Zijn heilige wetten.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Christelijk Filantropie Bert de Jong Bijzondere Noden Cynthia Heydari-Nieuwland Gereformeerd Internationale Bijbelbond Vf 24-6 Bijbel Tienden

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close