Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Filantropieklimaat in VS bedreiging voor de democratie?

Onderzoek

10 november 2020

Een kleine groep miljardairs krijgt een steeds luidere stem in de wereld van de filantropie, waarschuwt het Institute of Policy Studies (IPS). Zonder gerichte interventie zullen miljardairs die aan filantropie doen dusdanig veel macht naar zich toe kunnen trekken dat ze op gelijke hoogte komen te staan met overheidsinstanties. In het rapport ‘Gilded Giving 2020’ schetst het IPS de gevaren voor de Amerikaanse markt en zet het de hervormingen op een rijtje waarvan zij geloven dat ze hard nodig zijn.

Het Vrijheidsbeeld in New York.
Het Vrijheidsbeeld in New York. © Xuan Nguyen / Unsplash

door Marijn Thijs

Rapport ‘Gilded Giving 2020’ waarschuwt voor de macht van de megadonateurs

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ De digitale nieuwsbrief met o.a. vacatures en nieuws uit de sector

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over René Bekkers Verenigde Staten Filantropie Politiek Bill Gates Vf 22-5 Geefklimaat Gilded Giving Institute for Policy Studies Anand Giridharadas VPRO Tegenlicht

Gerelateerde berichten

Marijn Thijs

Redacteur Web & Social

Als redacteur Web & Social houdt Marijn zich bij Vf vooral bezig met Fondsenwerving.nl en de productie van de Vf-podcastseries. Daarnaast speelt hij ook een actieve rol in het redactieteam van het Vakblad fondsenwerving. Marijn heeft een Master of Arts (MA) behaald aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij International Journalism studeerde.

Close