Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Ronald McDonald Kinderfonds: Over het organiseren van sportevenementen

21 juni 2022

Het kan weer: evenementen organiseren. Sportende mensen die zwoegen voor het goede doel en publiek langs de kant dat de sporters aanmoedigt. Een gesprek met Linda Landman, teammanager fondsenwerving en Miranda Noorlander, adjunct-directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds, over het succes van HomeRide, HomeRun en HomeWalk. Met veel openheid over wat geleerd is door de jaren heen en hun ‘kippenvelmomenten’. 

door Petra Hoogerwerf

De ontwikkeling van het Ronald McDonald Kinderfonds

Landman: ‘Jaarlijks organiseren we HomeRide, HomeRun en HomeWalk: we zien dat als peer-to-peerfundraising. Daarnaast hebben we nog tal van andere inkomsten uit sponsoring in natura, major donors en nalatenschappen. Ik werk al lang bij deze organisatie en ben doorgegroeid naar deze functie. Wij veranderen als fondsenwervers continu mee door de veranderingen in de wereld om ons heen. Ik vind het een heel mooi vak. Toen ik hier kwam werken, waren we nog veel Huizen aan het bouwen. De fondsenwerving richtte zich toen meer op bouwonderdelen zoals spijkers en tegels: sponsoring in natura.’ Noorlander vult aan: ‘Nu hebben we Ronald McDonald Huizen bij alle academische ziekenhuizen en ziekenhuizen met een bovenregionale functie. We breiden nog uit met Huiskamers ín het ziekenhuis en onze vakantiehuizen. Het is een heftige periode als je met een ernstig ziek kind in het ziekenhuis zit. Dan is het fijn als je eventjes een kopje koffie kan drinken en tot rust kunt komen in onze Huiskamers.’

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Sport Sponsoring Evenementen Linda Landman Miranda Noorlander Ronald McDonald Kinderfonds Vf 24-3 HomeRide HomeRun HomeWalk

Petra Hoogerwerf

Hoofdredacteur

Petra Hoogerwerf is sinds 6 september 2021 hoofdredacteur van het Vakblad fondsenwerving. Ze is pionier op het gebied van fondsenwerving in Nederland. Ze richtte de eerste opleiding op en is een veel gevraagd spreker. Tevens schreef ze de bestsellers Vonk! Fondsen werven met hoofd en hart en Échte winst, ondernemen met impact.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close