Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Big Data: is de sector er klaar voor?

14 maart 2022

De vierde industriële revolutie, zo wordt kunstmatige intelligentie (AI) genoemd. Nu al kunnen aardbevingen, natuurrampen en hongersnoden worden voorspeld door het gebruik van Big Data, waardoor hulpverlening sneller op gang kan komen. Goede Doelen Nederland (GDN) liet een rapport opstellen over dit onderwerp met tal van voorbeelden en tips. Het rapport is onderdeel van het innovatieprogramma ‘Verkenning van de toekomst’. ‘Als je nu niet investeert, loop je zometeen hopeloos achter’, zegt Koolstra, auteur van het boek ‘Dit is kunstmatige intelligentie’. Janina Kroese, manager Business Intelligence bij Longfonds, en Stijn Kuijpers, consultant bij Cmotions, gaan in op het gebruik van data ten behoeve van patiënten en donateurs.

door Petra Hoogerwerf

Big Data

Met het innovatieprogramma verkent Goede Doelen Nederland samen met haar leden, samenwerkingspartners en experts de nieuwe mogelijkheden die technologische ontwikkelingen met zich meebrengen. Het programma biedt inzicht in de technologische ontwikkelingen en de invloed die dit heeft op het werk en de positie van goede doelen.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Longfonds Fondsenwerving Data Cmotions Vf 24-1 Artificial Intelligence Big Data Dit is kunstmatige intelligentie Janina Kroese Simon Koolstra Smart data Stijn Kuijpers

Petra Hoogerwerf

Hoofdredacteur

Petra Hoogerwerf is sinds 6 september 2021 hoofdredacteur van het Vakblad fondsenwerving. Ze is pionier op het gebied van fondsenwerving in Nederland. Ze richtte de eerste opleiding op en is een veel gevraagd spreker. Tevens schreef ze de bestsellers Vonk! Fondsen werven met hoofd en hart en Échte winst, ondernemen met impact.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close