Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Ifunds Engage 365, Demo 1op1

Opinie: Wat ik heb geleerd van mijn vrijwilligersreis naar India

Opinie

15 juli 2021

Na 2,5 jaar werken voor het Vakblad fondsenwerving heb ik gesprekken gevoerd met allerlei spelers in de sector en heb ik een behoorlijk beeld van de motivaties en werkwijzen van goede doelen kunnen vormen. De laatste maanden probeer ik die nieuwe inzichten steeds meer te gebruiken om te reflecteren op mijn eigen positie en mijn impact in het verleden. Dat blijkt soms best confronterend te zijn. Met de kennis van nu kan ik bijvoorbeeld, terugkijkend op een vrijwilligersreis die ik in 2012 maakte, enig gevoel van schaamte over hoe het toen ging niet meer onderdrukken.

door Marijn Thijs

Vf-redacteur Marijn reflecteert op zijn in 2012 gemaakte ontwikkelingshulpreis

In februari 2012 stapte ik in een vliegtuig om samen met negentien andere vijfdeklassers van mijn middelbare school op vrijwilligersreis te gaan naar de provincie Maharashtra in India. Elf prachtige dagen lagen in het vooruitzicht: we zouden gaan werken in traditionele Indiase dorpen om het leven van de inwoners gemakkelijker en efficiënter te maken, volop het land leren kennen en cultuur proeven. Een belevenis waar je, als onbereisde zestienjarige, van gaat watertanden, en dat alles onder het mom van het halen van vrijwilligersuren (CAS - Creativity, Action, Service) die je van het schoolprogramma moest volbrengen om jezelf ook buiten de schoolbanken te ontwikkelen.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ De digitale nieuwsbrief met o.a. vacatures en nieuws uit de sector

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over India Ontwikkelingshulp Vrijwilligerswerk Ontwikkelingssamenwerking Vf 23-3 Reizen United World College

Marijn Thijs

Webredacteur

Als webredacteur houdt Marijn zich sinds januari 2019 bezig met fondsenwerving.nl. Daarnaast speelt hij ook een actieve rol in het redactieteam van het Vakblad fondsenwerving o.a. als eindredacteur. Hij produceerde tevens de Vf-podcastseries. Marijn haalde in 2018 een Master of Arts (MA) aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij internationale journalistiek studeerde.

Wekelijksenieuwsbrief

Hey, vond je dit nou een goed verhaal? Wil je meer van dit soort verhalen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close