De eerste deelname aan GivingTuesday van de Vattenfall Foundation

Campagne

31 december 2020

De Vattenfall Foundation deed dit jaar voor het eerst mee aan Giving Tuesday. De stichting die aan de energieleverancier is verbonden, wil de maatschappelijke betrokkenheid van haar ongeveer drieduizend medewerkers vergroten door middel van evenementen en projecten voor het goede doel. We vroegen Ronald Smit, verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de Vattenfall Foundation, naar de GivingTuesday-ervaring.

Sintvoorieder1 neemt cheque in ontvangst.
Sintvoorieder1 neemt cheque in ontvangst. © Vattenfall Foundation

door Marijn Thijs

Hoe kwamen jullie met Giving Tuesday in aanraking?

Ronald: ‘Ik kende het concept al vanuit Amerika en het bestuur bracht me in contact met de initiatiefnemers in Nederland. Nadat ik kennis met hen gemaakt had, wisten we dat we dit jaar mee gingen doen.’

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ De digitale nieuwsbrief met o.a. vacatures en nieuws uit de sector

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over GivingTuesday Actiedag GivingTuesdayNL Ronald Smit Vattenfall Foundation

Marijn Thijs

Redacteur Web & Social

Als redacteur Web & Social houdt Marijn zich bij Vf vooral bezig met Fondsenwerving.nl en de productie van de Vf-podcastseries. Daarnaast speelt hij ook een actieve rol in het redactieteam van het Vakblad fondsenwerving. Marijn heeft een Master of Arts (MA) behaald aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij International Journalism studeerde.

Close