Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Hoe Partos de belangen behartigt van non-profits in de ontwikkelingssamenwerking

17 december 2020

Iedereen zou wel aan willen kloppen bij het Torentje voor een onderonsje met premier Rutte over de zaken die zij belangrijk vinden. Ook goede doelen proberen voeten aan de grond te krijgen in politiek Den Haag. Maar hoe gaat dat in zijn werk? Vakblad fondsenwerving bespreekt het met Koos de Bruijn, lobbycoördinator van branchevereniging Partos.

De Hofvijver in Den Haag.
De Hofvijver in Den Haag. © Michael Fousert / Unsplash

door Marijn Thijs

Het debat over het ontwikkelingshulpbudget

Ruim honderd organisaties zijn lid van Partos: allemaal Nederlandse maatschappelijk organisaties die actief zijn in de ontwikkelingssamenwerking. Belangenbehartiging is een van de drie pilaren van haar werk, zowel op het niveau van de organisatie als van het gedachtegoed dat de leden nastreven. Ze werken hard om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. ‘De lobby is niet alleen namens, maar zeker ook samen met de leden', vertelt Koos. ‘Daar is geen harde scheidslijn in te trekken omdat we een breed netwerk hebben waarmee we van gedachten wisselen en een kerngroep waarmee we dagelijkse politieke ontwikkelingen en onze lobby vormgeven. Wij houden in de gaten wat er speelt en wat er in de toekomst aan komt.’

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Partos Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag Den Haag Politiek Belangenbehartiging Ministerie van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Koos de Bruijn Lobby Prinsjesdag Vf 22-7

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close