Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Ifunds Engage 365, Demo 1op1

Hoe Partos de belangen behartigt van non-profits in de ontwikkelingssamenwerking

17 december 2020

Iedereen zou wel aan willen kloppen bij het Torentje voor een onderonsje met premier Rutte over de zaken die zij belangrijk vinden. Ook goede doelen proberen voeten aan de grond te krijgen in politiek Den Haag. Maar hoe gaat dat in zijn werk? Vakblad fondsenwerving bespreekt het met Koos de Bruijn, lobbycoördinator van branchevereniging Partos.

De Hofvijver in Den Haag.
De Hofvijver in Den Haag. © Michael Fousert / Unsplash

door Marijn Thijs

Het debat over het ontwikkelingshulpbudget

Ruim honderd organisaties zijn lid van Partos: allemaal Nederlandse maatschappelijk organisaties die actief zijn in de ontwikkelingssamenwerking. Belangenbehartiging is een van de drie pilaren van haar werk, zowel op het niveau van de organisatie als van het gedachtegoed dat de leden nastreven. Ze werken hard om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. ‘De lobby is niet alleen namens, maar zeker ook samen met de leden', vertelt Koos. ‘Daar is geen harde scheidslijn in te trekken omdat we een breed netwerk hebben waarmee we van gedachten wisselen en een kerngroep waarmee we dagelijkse politieke ontwikkelingen en onze lobby vormgeven. Wij houden in de gaten wat er speelt en wat er in de toekomst aan komt.’

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ De digitale nieuwsbrief met o.a. vacatures en nieuws uit de sector

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Partos Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag Den Haag Politiek Belangenbehartiging Ministerie van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Koos de Bruijn Lobby Prinsjesdag Vf 22-7

Marijn Thijs

Webredacteur

Als webredacteur houdt Marijn zich sinds januari 2019 bezig met fondsenwerving.nl. Daarnaast speelt hij ook een actieve rol in het redactieteam van het Vakblad fondsenwerving o.a. als eindredacteur. Hij produceerde tevens de Vf-podcastseries. Marijn haalde in 2018 een Master of Arts (MA) aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij internationale journalistiek studeerde.

Wekelijksenieuwsbrief

Hey, vond je dit nou een goed verhaal? Wil je meer van dit soort verhalen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close