Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Vf 2019: het beste van de column van Jeroen Talens

Column

31 december 2019

Onze vaste columnist Jeroen Talens wist dit jaar weer te inspireren met zijn pagina’s in het Vakblad fondsenwerving. Zijn herkenbare, door het dagelijks leven geïnspireerde columns zetten de lezer iedere editie weer aan het denken. Met wijze lessen waar je die niet verwacht, prikkelend advies met humor maar altijd met een scherpe, kritische noot.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. © crazymedia / Shutterstock.com

door Redactie Vf

Laat je inspireren door zijn rubriek, in 2019 verschenen in het Vakblad fondsenwerving:

Niks

Het verhaal van Chuck Feeney, de anonieme miljardair die hoopt te eindigen met wat hij is begonnen; niks: ‘Zonder dat iemand het doorhad werd hij de grootste filantroop ter wereld’

Verkleedpartijtje

Gegrepen door het Met Ball in New York vroeg Jeroen zich af of een soortgelijk evenement ook in Nederland zou werken. Er zijn in ieder geval genoeg beroemdheden: ‘Wie harkt miljoenen binnen met een simpel verkleedpartijtje en een diner op een spannende plek?’

Silver Show

Goededoelenorganisaties zoeken steeds vaker wanhopig naar de doelgroep, terwijl die vinden soms makkelijker is dan je denkt. Een pleidooi voor de 50Plus Beurs: ‘Als er zomaar ineens 100.000 energieke vijftigplussers op hetzelfde moment op dezelfde plek zijn, zijn de meeste doelen afwezig’

Fooienwerving

In het verre buitenland is vaak alles anders. Daar hoort een verwarrende, unieke fooicultuur bij, viel Jeroen op tijdens zijn vakantie in Zuid-Afrika: ‘Ergens onderweg had ik een eureka-moment: ik was deze vakantie dus gewoon een heleboel goede doelen aan het steunen!’

Meer over Jeroen Talens Terugblik 2019

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close