Sporters in actie voor goede doelen

Werving

1 oktober 2019

Donatieplatforms zijn regelmatig in het nieuws. Meestal rond een speciale gebeurtenis zoals de elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden. Heel soms is de publiciteit minder prettig, zoals bij Dream or Donate, al is er bij het ter perse gaan van dit nummer nog geen goed inzicht in wat er precies aan de hand is. Het leek ons een aardig idee om eens achter de schermen van een nog wat minder bekend doneerplatform te kijken.

Mud, Sweat and Tears
Mud, Sweat and Tears

door Caroline Vlietstra

Jack Simons is initiator van onlineplatform VooreenAnder.nl. Jack: ‘In 2010 kreeg ik het verhaal te horen van Henry. Deze sportieveling wilde een dubbele marathon voor een goed doel lopen. Hij wilde geld inzamelen voor een vriendin die een weeshuis in Tanzania runde. Van het geld dat hij met zijn dubbele marathon zou binnenhalen, wilde hij een extra klaslokaal bekostigen. Familie, vrienden en kennissen sponsorden hem massaal, de actie liep goed, het geld stroomde binnen. Totdat Henry tijdens een van zijn trainingen geblesseerd raakte. De 84,4 kilometer zou hij bij lange na niet kunnen uitlopen.'

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ De digitale nieuwsbrief met o.a. vacatures en nieuws uit de sector

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Sport Jack Simons Vf 21-6 VooreenAnder

Caroline Vlietstra

Journalist Vf

Caroline is zowel fotograaf als journalist en werkt namens haar eigen bedrijf voor verschillende opdrachtgevers waaronder Veilig Verkeer Nederland, ZUIDAS.magazine, Tirol Werbung, Oranje Boven, Voigt Travel en UIT magazine. Voordat ze als freelancer aan de slag ging, werkte ze 29 jaar bij Dagblad De Telegraaf (TMG). Haar bureau stond op verschillende redacties waarvan de laatste 17 jaar bij de Reiskrant. Caroline is lid van de redactie van Vakblad fondsenwerving.

Close