Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Droomvluchten voor zieke kinderen met Stichting Peter Pan Club

Reportage

20 augustus 2019

Soms zijn er van die stichtingen die onder de radar vliegen. Maar dat geldt zeker niet in letterlijke zin voor Stichting Peter Pan Vakantieclub. Al 23 jaar stappen zieke of gehandicapte kinderen aan boord van de Peter Pan Boeing 737 van Transavia en maken een droomvlucht voor de vakantie van hun leven. Hoogste tijd om meer ruchtbaarheid aan de missie van dit goede doel te geven.

Tijdens de fietstocht in Barcelona.
Tijdens de fietstocht in Barcelona. © Caroline Vlietstra

door Caroline Vlietstra

Nog twee jaar en dan wordt het 25-jarig jubileum van de stichting gevierd. Tijd voor een interview met de bedenker en oprichter van Stichting Peter Pan Vakantieclub, Wilco van Elk. Wilco is 32 jaar werkzaam bij Transavia en is, samen met oud-directeur Peter J. Legro (1937 – 2018), de enige met zijn naam op een kist van de vloot. Een hele eer vindt Wilco, maar de stichting draait geheel om de kinderen vindt hij. Om meer te weten te komen over de reizen, neemt de geestelijke vader van de Peter Pan Vakantieclub me mee naar Barcelona waar op dat moment 19 jongeren met de ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa vakantie vieren. Zes ‘reisleiders’, allemaal medewerkers van Transavia en werkzaam in de lucht en op de grond, zijn als begeleiders mee.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 21-5 Peter Pan Vakantieclub Transavia

Caroline Vlietstra

Journalist Vf

Caroline is zowel fotograaf als journalist en werkt namens haar eigen bedrijf voor verschillende opdrachtgevers waaronder Veilig Verkeer Nederland, ZUIDAS.magazine, Tirol Werbung, Oranje Boven, Voigt Travel en UIT magazine. Voordat ze als freelancer aan de slag ging, werkte ze 29 jaar bij Dagblad De Telegraaf (TMG). Haar bureau stond op verschillende redacties waarvan de laatste 17 jaar bij de Reiskrant. Caroline is lid van de redactie van Vakblad fondsenwerving.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close