Droomvluchten voor zieke kinderen met Stichting Peter Pan Club

Impact Reportage

20 augustus 2019

Soms zijn er van die stichtingen die onder de radar vliegen. Maar dat geldt zeker niet in letterlijke zin voor Stichting Peter Pan Vakantieclub. Al 23 jaar stappen zieke of gehandicapte kinderen aan boord van de Peter Pan Boeing 737 van Transavia en maken een droomvlucht voor de vakantie van hun leven. Hoogste tijd om meer ruchtbaarheid aan de missie van dit goede doel te geven.

Tijdens de fietstocht in Barcelona.
Tijdens de fietstocht in Barcelona. © Caroline Vlietstra

door Caroline Vlietstra

Nog twee jaar en dan wordt het 25-jarig jubileum van de stichting gevierd. Tijd voor een interview met de bedenker en oprichter van Stichting Peter Pan Vakantieclub, Wilco van Elk. Wilco is 32 jaar werkzaam bij Transavia en is, samen met oud-directeur Peter J. Legro (1937 – 2018), de enige met zijn naam op een kist van de vloot. Een hele eer vindt Wilco, maar de stichting draait geheel om de kinderen vindt hij. Om meer te weten te komen over de reizen, neemt de geestelijke vader van de Peter Pan Vakantieclub me mee naar Barcelona waar op dat moment 19 jongeren met de ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa vakantie vieren. Zes ‘reisleiders’, allemaal medewerkers van Transavia en werkzaam in de lucht en op de grond, zijn als begeleiders mee.

Wordt lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ De digitale nieuwsbrief met o.a. vacatures en nieuws uit de sector

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in

Advertentie

Caroline Vlietstra

Journalist Vf

Caroline is zowel fotograaf als journalist en werkt namens haar eigen bedrijf voor verschillende opdrachtgevers, waaronder Veilig Verkeer Nederland, LEVEN Magazine, Tirol Werbung en Voigt Travel. Daarvoor werkte 29 jaar bij de Telegraaf (TMG), waar haar bureau op verschillende afdelingen stond: ze was deel van de redacties Sport, Binnenland, Buitenland en Internet. Caroline is lid van de redactie van Vakblad fondsenwerving.