Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Het jaarlijkse congres van de Association of Fundraising Professionals (VS): een impressie

5 juni 2019

De International Conference van de Association of Fundraising Professionals in de VS, claimt de grootste, jaarlijkse fondsenwervingsconferentie ter wereld te zijn. Ben je werkzaam in het veld van internationale fondsenwerving en wil je connecten met gelijkgestemden, dan moet je erbij zijn, zo lijkt de boodschap.

Registratiebalie op het AFP, San Antonio
Registratiebalie op het AFP, San Antonio © ismaelphoto.com / NTEN: Connect. Learn.

door Eelco Keij

Vanuit die gedachte heb ik eind maart 2010 de conferentie, tegenwoordig AFPICON genaamd, bijgewoond, in Baltimore. Het was een grote teleurstelling. Te weinig internationaal, te veel incrowd. Natuurlijk: wel inspirerend, op z'n Amerikaans. Maar tegelijkertijd erg gericht op de eigen markt. Inmiddels heeft internationale fondsenwerving grote sprongen gemaakt. Zou de conferentie anno 2019 een ander beeld opleveren? Dit jaar was ik er weer, deze keer in San Antonio (Texas). De locatie is in ieder geval een stuk interessanter dan Baltimore: zuidelijker, een rijke historie, warmer en men leeft er duidelijk in een rustiger tempo dan aan de oostkust. Zelf kom ik vanuit New York; het opkomende vakantiegevoel probeer ik te onderdrukken. Samen met Ben Morton Wright, de oprichter van Global Philanthropic hebben we dankzij de handige congresapp van tevoren een lijst van afspraken weten in te plannen. Een duidelijke plus voor iedereen die in een zo'n kort mogelijk tijdsbestek, zo veel mogelijk mensen wil spreken. Een paar andere consultants blijken net iets gehaaider: ze ontduiken de hoge inschrijfkosten door met conferentiegangers afspraken te maken net voor de ingang. Deze ingang is binnen in een grote hal in het congresgebouw, dus tenzij je erop let, valt het in het geheel niet op.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Trends Vf 21-3 Verenigde Staten AFPICON

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close