Advertentie

Advertentie

Advertentie

Erkenningspaspoort voor fondsenwervende instellingen

Wet- en Regelgeving

16 april 2019

Erkende goede doelen publiceren sinds 1 maart 2019 elk hun CBF-Erkenningspaspoort, met een aantal kerngegevens waarmee de donateurs en andere belangstellenden snel inzicht kunnen krijgen in hun missie, activiteiten, inkomsten en bestedingen. Het publiceren van zo'n paspoort is vanaf die datum verplicht voor alle CBF-erkende fondsenwervende instellingen.

door Jaap Zeekant

Het Erkenningspaspoort is een initiatief van het CBF en ontwikkeld in nauwe samenwerking met Goede Doelen Nederland. Ook Nederland Filantropieland staat erachter. De financiële kerngegevens van het modelpaspoort zijn vastgesteld door de Commissie Normstelling en sluiten aan op de gewijzigde accountantsrichtlijn voor de Jaarverslaggeving (RJ650). Het gaat om inkomsten, bestedingen, doelbesteding en reserves van de organisaties. We spreken er over met vertrekkende directeur Roline de Wilde en met medewerker Communicatie Map van der Wilden.

Wordt lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ De digitale nieuwsbrief met o.a. vacatures en nieuws uit de sector

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap is hoofdredacteur van Vakblad fondsenwerving, waarvan hij – ruim twintig jaar geleden - ook oprichter is. Jaap heeft meer dan veertig jaar ervaring met alle facetten van de professionele fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Nederland Filantropieland is en Goede Doelen Nederland.