Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Erkenningspaspoort voor fondsenwervende instellingen

16 april 2019

Erkende goede doelen publiceren sinds 1 maart 2019 elk hun CBF-Erkenningspaspoort, met een aantal kerngegevens waarmee de donateurs en andere belangstellenden snel inzicht kunnen krijgen in hun missie, activiteiten, inkomsten en bestedingen. Het publiceren van zo'n paspoort is vanaf die datum verplicht voor alle CBF-erkende fondsenwervende instellingen.

door Jaap Zeekant

Het Erkenningspaspoort is een initiatief van het CBF en ontwikkeld in nauwe samenwerking met Goede Doelen Nederland. Ook Nederland Filantropieland staat erachter. De financiële kerngegevens van het modelpaspoort zijn vastgesteld door de Commissie Normstelling en sluiten aan op de gewijzigde accountantsrichtlijn voor de Jaarverslaggeving (RJ650). Het gaat om inkomsten, bestedingen, doelbesteding en reserves van de organisaties. We spreken er over met vertrekkende directeur Roline de Wilde en met medewerker Communicatie Map van der Wilden.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over CBF Erkenningspaspoort Vf 21-2

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close