Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Zo kan een dag op de Vakdag fondsenwerving 2019 eruit zien

22 maart 2019

Tien voor half negen, donderdagmorgen, Rotterdam. Weer stapt een nieuwe golf mensen uit op de bus- en tramhalte Stadion Feyenoord. Jij bent één van hen. Een korte wandeling later sta je bij de balie van het Maasgebouw. ‘Welkom bij de twaalfde editie van de Nationale Vakdag fondsenwerving.’

Een rondetafelsessie tijdens de Vakdag van 2018, in een skybox van de Kuip.
Een rondetafelsessie tijdens de Vakdag van 2018, in een skybox van de Kuip. © Vakblad fondsenwerving

door Marijn Thijs

Nadat je langs de registratiebalie bent gelopen en je badge hebt gekregen, neem je even de tijd om je te oriënteren. Het voelt meteen weer vertrouwd: straks gaan de skyboxen open, zijn de stands bemand, kan je over de koppen lopen. Achter de bar pruttelt de koffie, de ochtendzon knalt door de ramen.

Vooraf heb je al een route uitgestippeld, maar bij binnenkomst heb je toch nog wat twijfels. Er zijn tenslotte meer dan zestig presentaties en ronde tafels. Moet ik tijd maken voor een rondetafelsessie? Welke presentaties zijn voor mij het boeiendst? Wil ik op zoek naar nieuwe inzichten, of juist mijn vaardigheden verbeteren? En met wie moet ik dan gaan praten?

Door op je event-app te kijken vind je eigenlijk moeiteloos wat je zoekt. Toch schuifel je rond negen uur, als het programma begint, richting de Pers-zaal, waar Jolan van Herwaarden met haar presentatie ‘Zo haal je alles uit de Vakdag’ voor je klaarstaat. Als lid van het Congresteam heeft ze alle kennis om de twijfels bij je weg te nemen.

Topsprekers

Daarna begeef je je, met een kopje koffie in de hand, naar de volgende sessie. Topspreker Steven van Belleghem staat in de grote Coen Moulijn-zaal. Om zijn presentatie over het gebruik van Artificial Intelligence voor klantrelatiebeheer bij te wonen moet je andere sessies laten lopen, maar een praatje volgen van een van de meest toonaangevende marketinggoeroes is nooit weg. Later op de dag zijn er nog genoeg kansen met andere presentaties. Je wordt geprikkeld door van Belleghem’s enthousiasme, moet een paar keer hard lachen en verlaat de zaal geïnspireerd.

Dan sta je ineens op de beursvloer, waar je even een rondje maakt. Er zijn genoeg stands die interessante informatie te bieden hebben. Ook schrijf je je even snel in voor een rondetafelsessie later die middag. Zometeen begint een van de nieuwe aanwinsten voor deze editie van de Vakdag: de innovatie bootcamp onder leiding van Ellen Janssens, maar die zit een halfuur voor aanvang ongetwijfeld al vol.

Presentaties

Na vooral veel luisteren heb je behoefte aan iets wat zowel lekker interactief als inhoudelijk sterk is: het wordt de presentatie over de wet- en regelgeving in de fondsenwerving door Patrick Jordens, in de Boardroom. Er is meer dan genoeg stof om over te discussiëren, waardoor het halfuur zo voorbijvliegt.

Daarna neem je even de tijd om te lunchen en om te netwerken met collega-fondsenwervers. Er is nog tijd voor twee presentaties voordat je om 15.00 in een iconische skybox van de Kuip verwacht wordt. Wie gaan het worden? Met Eva Aldrich, Tony Myers, Jan Kroupa en Maxime Bouckaert staan er ’s middags nog genoeg internationale sprekers op de podia.

Rondetafelsessies

Als je eenmaal de skybox binnen beent is er nog één stoel vrij: je hebt de oversteek net op tijd gemaakt. Met een tiental anderen sla je aan het discussiëren, alles onder leiding van een expert die als moderator fungeert. Je luistert geboeid naar je collega’s en doet zelf ook een duit in het zakje, maar geniet stiekem ook van het unieke uitzicht: als je over je schouder kijkt zie je het grasveld van de voetbaltempel van Nederland.

Borrel

Moe maar voldaan loop je gezamenlijk naar de bar: de netwerkborrel is traditioneel het drukstbezochte moment van de dag. Met een glas wijn in je hand praat je bij en deel je je nieuw vergaarde kennis. Na nog een laatste blik op het voetbalveld loop je terug naar de tram en concludeer je: ik heb ogen en oren te kort gehad. Volgend jaar weer.

Heb jij al een ticket voor de Vakdag, op 28 maart in het Maasgebouw van de Kuip, Rotterdam? Bij een abonnement op het Vakblad fondsenwerving (slechts €7 per maand) krijg je gratis toegang! Inschrijven kan nog: https://www.vakdagfondsenwerving.nl/aanmelden/register/new-account.

Meer over vakdag 2019

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close