Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Hoe het Emma Kinderziekenhuis kindvriendelijk werd

5 november 2018

Een revolutionair idee was het, toen kinderarts Hugo Heymans zich lang geleden ging inzetten voor een kinderziekenhuis waar patiënten en ouders zich, ondanks de situatie, thuis konden voelen en waar de hele patiënt centraal stond. Het was de eerste stap op weg naar een integrale benadering en behandeling van de jonge patiënt als mens.

Amsterdam UMC/Emmakinderziekenhuis
Amsterdam UMC/Emmakinderziekenhuis © Amsterdam UMC/Emmakinderziekenhuis

door Jaap Zeekant

Professor Hugo Heymans: ‘In 1988 is het Amsterdamse Emma Kinderziekenhuis (EKZ) vanuit de oude locatie in de binnenstad, ingetrokken bij het AMC. We moesten de patiëntjes inhuizen in de zalen die er waren. Het idee dat je zo’n ziekenhuis zou moeten inrichten rond de behoefte van kinderen en ouders, had nog geen postgevat. Ik ben in 1986 vertrokken naar het Academisch Ziekenhuis in Groningen. In 1996 kwam ik terug en werd ik hoofd van het Emma Kinderziekenhuis AMC. Ik ben toen naar de Raad van Bestuur gestapt om aan te geven dat er iets moest veranderen.’

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 20-4 Emma Kinderziekenhuis AMC Ziekenhuizen

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close