Allemaal naar het IFC ook de mensen van Qarma

Editorial

9 november 2018

In ons vorige nummer berichtten we dat de Qarma-app ook beschikbaar is gekomen voor Androidgebruikers. Qarma komt met meer nieuws. Ze stellen aan de gebruikers van de app een ja-neesticker beschikbaar en zeggen dat te doen ‘om tegemoet te komen aan de ergernis van consumenten over ongevraagd aanbellen door fondsenwervers van goededoelenorganisaties.’ 

Cover van Vakblad fondsenwerving nummer 4 (jaargang 20), uitgesneden.
Cover van Vakblad fondsenwerving nummer 4 (jaargang 20), uitgesneden. © fondsenwerving.nl

door Jaap Zeekant

Qarma: ‘Als je je steentje wilt bijdragen aan een betere wereld kun je dat doen door een financiële bijdrage te geven aan een goed doel. Veel mensen vinden het echter vervelend dat ze na zo’n eenmalige donatie opgenomen worden in het adressenbestand van de goededoelenorganisatie. Om vervolgens bestookt te worden met bedelbrieven, glossy’s en vervolgmails, waar ze niet om hebben gevraagd. Het kan er zelfs toe leiden dat men helemaal niet meer doneert.’

Wordt lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ De digitale nieuwsbrief met o.a. vacatures en nieuws uit de sector

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in

Advertentie

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap is hoofdredacteur van Vakblad fondsenwerving, waarvan hij – ruim twintig jaar geleden - ook oprichter is. Jaap heeft meer dan veertig jaar ervaring met alle facetten van de professionele fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Nederland Filantropieland is en Goede Doelen Nederland.